Clipe sfâşietoare la înmormântarea lui Gabi Luncă. Artista a fost condusă cu muzică religioasă pe ultimul drum

Gabi Luncă a fost înmormântată, marţi, la cimitirul Dămăroaia din Capitală, într-un cadru retrâns. Familia a fost nevoită să respecte un protocol special pentru că artista a murit din cauza COVID-19.

06 apr. 2021, 14:00
Clipe sfâşietoare la înmormântarea lui Gabi Luncă. Artista a fost condusă cu muzică religioasă pe ultimul drum

Gabi Luncă a fost înmormântată la cimitirul Dămăroaia, în cadrul unei ceremonii speciale. Cortegiul funerar a făcut mai multe opriri pe traseu către cavoul din cimitirul bucureştean.

O primă oprire a avut loc la sediul Televiziunii Române (TVR), acolo unde a fost depus un portret al cântăreţei de muzică religioasă. O altă oprire în faţa casei sale.

Pe traseul spre cimitir, cortegiul a fost însoţit de lăutari care au interpretat cântece care au consacrat-o pe marea doamnă a muzicii lăutăreşti.

Funeraliile au avut loc la ora 14. Pentru că artista a fost răpusă de noul coronavirus, ea a fost condusă pe ultimul drum, conform protocolului protocol cerut de autorităţi în cazul persoanelor decedate de COVID-19.

Înmormântarea lui Gabi Luncă a fost desfăşurată după reguli stricte. Sicriul în care este depus trupul marei doamne a muzicii lăutăreşti a fost închis. La slujba de înmormântare nu au putut participa mai mult de 20 de persoane, iar la cimitir au venit aproape 50 de apropiaţi.

Familia ar fi vrut ca Gabi Luncă să fie înmormântată creştineşte, însă nu a obţinut derogarea de la Direcţia de Sănătate Publică.

Citeşte şi: Gabi Luncă va fi înmormântată într-un cadru restrâns cu porumbei albi şi covor roşu. Artista a murit de COVID

Înmormântarea lui Gabi Luncă trebuia să aibă loc duminică, 4 aprilie. Familia artistei a cerut teste suplimentare, susţinând că marea doamnă a muzicii lăutărești nu a murit din cauza COVID şi că ar fi trebuit să aibă parte de o înmormântare după rânduiala creştinească.

Acordeonistul Ion Onoriu, fostul soț al lui Gabi Luncă, este înmormântat la Cimitiriul Străulești, însă marea doamnă a muzicii lăutărești, Gabi Luncă, a vrut să-și doarmă somnul de veci la Dămăroaia. Familia îi va îndeplini dorința solistei și îi va deshuma și muta trupul neînsuflețit al lui Ion Onoriu, care va fi înmormântat alături de soția lui, Gabi Luncă, tot la Dămăroaia.

Citeşte şi: Momente grele la priveghiul lui Gabi Luncă. Fiica artistei a izbucnit în plâns: „Mă ustură inima că a plecat în suferinţă”

Fetele artistei au organizat luni o comemorare a mamei lor, într-o sală mare, încăpătoare, la Romexpo, acolo unde vor putea veni oamenii care au iubit-o să îşi ia rămas bun. Slujba a fost oficiată fără trupul neînsufleţit al lui Gabi Luncă, deoarece artista a murit infectată cu coronavirus.

Gabi Luncă, cunoscuta cântăreaţă de muzică lăutărească, a murit vineri seara, la Spitalul din Ilfov, la vârsta de 83 de ani. Artista a ajuns acolo după ce a contractat virusul care dă bătăi de cap întregii planete, iar din păcate, pentru Gabi Luncă a fost mortal.

Citeşte şi: De la cine s-ar fi infectat Gabi Luncă cu coronavirus. Fiica ei a dezvăluit totul: „Nu a realizat când a luat boala”

Cântăreaţa avea 83 de ani și făcea parte din categoria cea mai predispusă la infectarea cu temutul virus.

Citeşte şi: EXCLUSIV. Gabi Luncă, ultimele cuvinte. Fiica regretatei artiste: „Ştiţi ce mi-a spus?”