Gabriel Oprea, despre prezenţa la sediul PSD: „Nu am venit la ciolan, am venit la greu, sa ajut”

Gabriel Oprea reacţionează după scandalul iscat în PSD ca urmare a apariţei sale la sediul din Kiseleff în seara alegerilor prezidenţiale 2019. "Nu am venit la ciolan, am venit la greu, sa ajut si cred ca trebuie sa fim uniti pentru a fi puternici, sa construim, sa intarim, sa strangem randurile, nu sa distrugem", a explicat Gabriel Oprea într-o postare pe Facebook. 

RomaniaTV.net
25 nov. 2019, 14:22
Gabriel Oprea, despre prezenţa la sediul PSD: „Nu am venit la ciolan, am venit la greu, sa ajut”

„Eu am infiintat Uniunea Militarilor si Politistilor „Mihai Viteazul”, care reuneste militarii si politistii in rezerva si in activitate, dupa ce, de-al lungul timpului, am actionat permanent in sprijinul acestora, atat ca ministru al apararii nationale cat si ca ministru al afacerilor interne si vicepremier pentru securitate nationala. Apararea, ordinea publica si siguranta nationala reprezinta un domeniu care are nevoie de sustinere si asta imi doresc si imi propun sa fac in continuare. Este domeniul din care provin, in care m-am format inca din copilarie, fiind fiu de ofiter al armatei romane. Potrivit Protocolului pe care l-am incheiat, PSD va continua să apere, împreună cu Uniunea Militarilor si Polițiștilor „Mihai Viteazul” demnitatea și drepturile militarilor si polițiștilor, activi și rezerviști, din toate instituțiile din domeniul apărare, ordine publică și siguranță națională. Apartenenta mea la Partidul Social Democrat este una fireasca. Am fost invitat sa revin in PSD, iar dorinta mea este sa sprijin militarii si politistii, din orice perspectiva.

Nu am venit la ciolan, am venit la greu, sa ajut si cred ca trebuie sa fim uniti pentru a fi puternici, sa construim, sa intarim, sa strangem randurile, nu sa distrugem. Cred ca Partidul Social Democrat are nevoie acum de unitate, are nevoie sa-si adune fortele si sa se pregateasca temeinic pentru a castiga alegerile importante de anul viitor. Pentru aceasta, cei din PSD au nevoie sa inteleaga cu adevarat ce i s-a intamplat partidului in ultimii ani si sa puna capat dezbinarii”, a scris Gabriel Oprea pe Facebook.

Gabriel Oprea, fostul ministru de Interne, apariţie surprinzătoare la sediul PSD. Explicaţia Vioricăi Dăncilă

„Se discuta in aceste zile despre revenirea mea in PSD si de aceea simt nevoia sa amintesc opiniei publice cateva elemente care tin de parcursul meu politic.

Am intrat in PSD in anul 2004, am fost presedintele organizatiei de Ilfov, pe care am dus-o dintre cele din urma, intre cele fruntase, in randul organizatiilor partidului, ca performanta politica.
Am fost vicepresedinte si am coordonat departamentul de aparare, am fost ales deputat si numit ministru al administratiei, apoi al afacerilor interne, din partea PSD.

Cum a ajuns Gabriel Oprea vicepreşedinte PSD fără ştirea pesediştilor

In 2009 am plecat din partid, dar nu din dorinta proprie, ci pentru ca am avut o viziune diferita fata de conducerea de la acea vreme in privinta numirii sefului DIPI, in primul meu mandat la ministerul de interne. Eu l-am numit in acea functie pe Virgil Ardelean, pentru ca l-am considerat un profesionist capabil sa conduca structura, iar presedintele partidului a avut un alt punct de vedere. Mi s-a retras, pentru acest motiv, sprijinul politic si am demisionat din toate functiile.
Am creat de la zero un partid de centru-stanga, UNPR, am ramas in aceeasi curte cu PSD, am sustinut in Parlament si am format ulterior un guvern performant alaturi de Partidul Social Democrat si nu am tradat niciodata.

Nu apartin „statului paralel” si nici nu cred in aceasta notiune. Dimpotriva, as spune: mi s-au facut dosare politice tocmai pentru ca nu am tradat partenerul de guvernare – PSD. Daca cineva a incalcat legea, sa raspunda! Eu nu am incalcat legea si resping ferm orice acuzatie nefondata si orice eticheta nemeritata.
Am sprijinit Partidul Social Democrat pana la capat si pentru acest sprijin am fost pus inclusiv in situatia sa demisionez din functia in care am fost ales, aceea de senator”, a mai susţinut Gabriel Oprea.

Încă un fost lider PSD, fotografiat la sediul din Kiseleff după Gabriel Oprea

Gabriel Oprea, fostul ministru de Interne care a demisionat din guvernul Ponta după moartea polițistului Bogdan Gigină, a apărut la sediul PSD la ora difuzării rezultatelor de tip exit poll. Ulterior, Viorica Dăncilă a anunțat că fostul lider UNPR este acum vicepreședinte în Comitetul Executiv al PSD, unde are și drept de vot, funcție obținută ca lider sindical, în urma semnării unui protocol de colaborare.

„Noi am făcut protocol de colaborare cu sindicatele, cu CNSLR Frăția, cu Uniunea Militarilor și Polițiștilor, am făcut cu mai multe sindicate, iar prin aceste protocoale pe care le-am semnat, lidierii sindicatelor respective fac parte din Comitetul Executiv Național. Avem cu cinci sindicate. Toți liderii de sindicate au funcție de vicepreședinte la nivel de Comitet Executiv Național. Am făcut cu cinci sindicate, deci avem cinci vicepreședinți. Au și drept de vot”, a spus Viorica Dăncilă, întrebată despre motivul pentru care Gabriel Oprea a fost prezent duminică la sediul PSD.

Prezenţa lui Gabriel Oprea la sediul PSD a stârnit un scandal monstru în PSD. Mai mulţi grei din PSD au criticat apropierea PSD de Gabriel Oprea.

Începe măcelul la PSD. Se cere decapitarea Vioricăi Dăncilă după eşecul de la prezidenţiale. Şedinţă în birou la Marcel Ciolacu


loading...
Partenerii noștri