George Simion (AUR) şi-a făcut campanie şi în Insula Belina, oaza de relaxare unde Liviu Dragnea mergea cu elicopterul. „A exagerat şi a vrut prea multă putere, altfel rămânea în libertate”

George Simion, copreşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), şi-a făcut campanie electorală, în plină pandemie COVID-19, în judeţul Teleorman, mai exact pe Insula Belina, unde Liviu Dragnea, fostul lider PSD, şi-a amenajat un complex la care ajungea cu elicopterul. Clipul video, în care liderul AUR a arătat inclusiv heliportul lui Dragnea, a fost urmărit de peste patru milioane de persoane pe Facebook.

15 dec. 2020, 11:28
George Simion (AUR) şi-a făcut campanie şi în Insula Belina, oaza de relaxare unde Liviu Dragnea mergea cu elicopterul. „A exagerat şi a vrut prea multă putere, altfel rămânea în libertate”

George Simion ar fi mers în plină stare de urgenţă, decretată din cauza pandemiei COVID-19, pe Insula Belina din judeţul Teleorman, despre care a spus că este unul dintre „principalele obiective pe care Liviu Dragnea le are aici, furate de la români pentru el”. Cel puţin asta reiese din clipul publicat de liderul AUR pe pagina sa de Facebook, pe 26 aprilie.

„Ăsta este modul de operare prin care au ajuns să ne conducă străinii, prin conducători laşi, conducători hoţi pe care i-am avut, de la Năstase la Băsescu, la „dottore” Ponta la Dragnea.

Justiţia, din păcate, după ce termină şi îl elimină pe unul dintre ei de la putere, nu mai recuperează aceste proprietăţi şi România devine o vacă de muls atât pentru următorii conducători hoţi de la partidele sistemului, cât şi pentru străinii care îşi fac aici, în România, interesele”, a spus George Simion în clipul cu peste patru milioane de vizualizări pe Facebook.

Citeşte şi: Cum a intrat AUR în Parlament. Vasile Dîncu: „A apărut din cauza aroganţei şi a lipsei de dialog cu oamenii în pandemie”

Pasager într-un bolix de lux marca BMW, George Simion a precizat că a mers acolo unde „Dragnea are în Teleorman şi în Olt 80.000 de hectare de pădure”.

„Lumea nu înţelege că sărăcie este atunci când este hoţie. Dacă nu exista acest clan nenorocit care a jefuit Teleormanul şi a jefuit România, această stradă era asfaltată, nu trebuia să facem slalom printre gropi şi printre noroaie”, a spus copreşedintele AUR.

Imagine din BMW-ul cu care George Simion a ajuns în Teleorman
foto: Facebook George Simion

„Pădurea asta toată de aici, a cui este? Asta îngrădită?

– A lui Dragnea.

-A lui Dragnea toată?

-Da.

– S-au făcut ei stăpâni pe atâtea hectare?

– Păi dacă le-a cumpărat.

-Dar locuri de muncă pe aici prin localitate sunt?

-La social.. La social, locuri de muncă.

– La ajutorul social, dar să lucreze oamenii care vor să lucreze?

-Întrebaţi la Primărie.

-Unde, dacă combinatele le-a închis tot?

– Ne dă PNL-ul acum locuri de muncă”, este discuţia purtată de George Simion cu un localnic.

Citeşte şi: Cum arată oaza de relaxare a Tel Drum şi a lui Liviu Dragnea de pe insula Belina. Politicienii PSD, aduşi cu elicopterul la pescuit

George Simion a filmat în complexul turistic administrat de Tel Drum, care a fost la dispoziţie lui Liviu Dragnea. Aici, liderul PSD era adus cu elicopterul.

„O să încercăm să vă arătăm heliportul personal pe care Dragnea şi l-a amenajat aici pe insulă şi o bucată din Dunăre pe care şi-a concesionat-o pe persoană fizică, chiar dacă în spate stătea Tel Drumul.

Propriul lui heliport. Domnul Dragnea şi-a amenajat aici o cale uşoară ca să ajungă la căsuţa lui de vacanţă şi şi-a concesionat o întreagă insulă de pe Dunăre pentru propriul uz. Se întâmplă la Teleorman, dar, totodată, se întâmplă în toate judeţele României.

Dragnea a exagerat şi a vrut prea multă putere, altfel rămânea în libertate şi rămânea cu toate aceste proprietăţi pentru care nu a fost acuzat şi nu a fost condamnat, la fel cum nu a fost condamnat pentru proprietăţile sale din Brazilia”, a precizat George Simion.

Citeşte şi: Insula Belina revine în administrarea statului. Ludovic Orban: „Insula Belina şi Braţul Pavel au rătăcit prin mâinile prietenilor PSD”

„Aici venea Dragnea cu elicopterul până când pilotul i-a spus că nu mai poate ateriza pe teren accidentat. A zis că nu e nicio problemă. Facem un heliport. Chiar dacă nu s-a putut, a găsit el o cale.

Pe aici pe portiţă venea Dragnea pentru petrecerile lui fastuoase cu alţi baroni locali, să ştie şi domnul Oprişan că venim şi după el”, a mai menţionat liderul AUR.

Citeşte şi: Liviu Dragnea mergea la pescuit cu elicopterul pe insula Belina. „Prima oară când am aterizat acolo erau bălării”

George Simion a mărturisit că a descoperit că Teleormanul este un „judeţ înfricoşat”.

„Am descoperit un judeţ înfricoşat, oameni speriaţi să vorbească despre stăpânirea Dragnea care continuă în toate straturile sociale din Teleorman. Am făcut contacte pentru filialele AUR din Teleorman.

Justiţia în România este de multe ori injustă şi nedreaptă. Dacă ar fi să facă dreptate cu adevărat, toţi aceşti baroni locali trebuie nu doar băgaţi la răcoare, ci trebuie deposedaţi de averi şi lipsiţi de putere. Pentru asta am făcut AUR, să facem dreptate în România şi să curăţăm ţara asta.

Altfel nu se poate, fără un mesaj naţional şi fără să scăpăm de toţi paraziţii care sug din sângele românilor n-o să reuşim”, a mai spus George Simion.

Citeşte şi: Costel Alexe, şocat de ce a găsit pe Insula Belina. „S-a construit ilegal, complexul este destinat unor privilegiaţi din PSD”

Cum a ajuns Liviu Dragnea să controleze insula Belina prin Tel Drum

Reamintim că, în noiembrie 2013, Guvernul condus de premierul Victor Ponta emitea Hotararea de Guvern 943 prin care Insula Belina și Brațul Pavel trec de la Apele Române la CJ Teleorman. Guvernul și-a motivat transferul prin dorința CJ Teleorman de a dezvolta turistic zona, prin construcția unui complex turistic şi sportiv.

În februarie 2014, firma Tel Drum, care ar fi fost controlată de Liviu Dragnea, a închiriat de la CJ Teleorman lacul Belina și brațul Pavel. Complexul turistic nu a fost construit, iar zona este închisă pentru public. Acest transfer face în prezent obiectul unui dosar al DNA, în care este implicată și Sevil Shhaideh, fost ministru al Dezvoltării, trimisă ân judecată pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

În noiembrie 2020, Insula Belina a revenit în patrimoniul statului. Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului, a anunţat că Guvernul a adoptat o hotărâre prin care Insula Belina revine în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi în administrarea Apelor Române.

Citeşte şi: CTP atacă AUR: „Programul lor e moarte la liber”. Victor Ciutacu: „Cu cât sunt atacaţi, cu atât mai mult vor creşte”