George Simion, verdict în cazul grevei din Educație: „E un exemplu de demnitate” | EXCLUSIV

George Simion susține protestul profesorilor. Liderul AUR crede că greva nu se va opri prea curând. 

07 iun. 2023, 23:17
George Simion, verdict în cazul grevei din Educație: „E un exemplu de demnitate” | EXCLUSIV

George Simion a profitat de ocazie, în emisiunea lui Victor Ciutacu, de la România TV, pentru a răspunde acuzațiilor venite din partea adversarilor politici, potrivit cărora greva a fost orchestrată de AUR, USR și oameni din Securitate.

Liderul AUR susține că aceste acuzații sunt informații false.

„Eu vreau să-i aplaud pe profesori, să le zic ‘felicitări!’, e un exemplu de demnitate ceea ce fac. În momentul în care guvernul nu le dă salariu, ei rămân în continuare în grevă, în ciuda faptului că au rate de plătit, facturi, falimii de întreținut. Luptă pentru un drept de-al lor”, a declarat George Simion, la România TV.

87% dintre profesori susțin greva, potrivit FSLI. Mai mult, pentru vineri, la București, se anunță un nou mare miting la Cotroceni, cu 20.000 de participanți.

George Simion susține că Titi Stoica va fi dat afară din AUR

Liderul AUR a ținut să lanseze un atac și la adresa primarului Timișoarei, Dominic Fritz, cel mai vehement critic al formațiunii de opoziție, care ar fi mușcat puternic din electoratul USR.

„Primarul Fritz e un individ artificial, care nu avea ce căuta să candideze la Primăria Timișoarei, a încălcat regulile. El, să dea exemple de moralitate. Nu e în niciun caz de moralitate. Asta nu înseamnă că noi trebuie să ne victimizăm și să aruncăm vina dintr-o parte în alta”, a mai precizat Simion.

În privința lui Titi Stoica, parlamentarul care a înjurat mai mulți parlamentari PSD, situația a fost tranșată. Deputatul va fi dat afară, după ce a șifonat imaginea AUR – VEZI AICI declarația lui George Simion.

În actuala legislatură, AUR a demis mai mulți membri controversați: pe Francisc Tobă – pentru că a activat în serviciile secrete, Diana Șoșoacă – pentru că nu respecta liniile partidului și crea o mulțime de scandaluri, deci compromitea imaginea partidului, Daniel Gehorghe Rusu, Cristian Ciubuc, Evdochia Aelenei etc. De asemenea, Rodica Boancă a vrut să-și dea demisia din partid.