Coronavirus: Germania efectuează 500.000 de teste pe săptămână: „Motivul pentru care se numără atât de puţine decese în raport”

Germania a crescut numărul de teste pentru Covid-19 la 500.000 pe săptămână, această depistare precoce ajutând în parte la menţinerea numărului de decese la un nivel relativ scăzut, a declarat joi un medic specialist, citat de AFP.

RomaniaTV.net
26 mart. 2020, 18:54
Coronavirus: Germania efectuează 500.000 de teste pe săptămână: „Motivul pentru care se numără atât de puţine decese în raport”

Motivul pentru care Germania numără atât de puţine decese în raport cu numărul celor infectaţi poate fi explicat prin faptul că facem multe teste în laborator„, a afirmat în cursul unei conferinţe de presă Christian Drosten, şeful departamentului de virologie al spitalului Charite din Berlin.

Efectuăm jumătate de milion de teste în fiecare săptămână în Germania„, a precizat el.

Citeşte şi Carantină la Spitalul de Arşi din cauza coronavirus. Zeci de medici sunt izolaţi după ce au luat contact cu un pacient infectat

De fapt, această ţară cunoaşte una dintre cele mai scăzute rate ale mortalităţii din lume din cauza Covid-19, cu 0,5%, în timp ce Franţa are 5,2% şi Spania – 7%.

Potrivit ministrului Sănătăţii, Jens Spahn, până la 500.000 de teste au fost efectuate „săptămâna trecută în Germania„.

Ministerul german al Cercetării a spus că vrea să aloce 150 de milioane de euro pentru a susţine combaterea virusului de către laboratoare şi spitalele univeristare.

Această reţea ar avea drept misiune să adune toate datele despre pacienţii afectaţi de Covid-19 cu scopul de a avea o privire de ansamblu asupra antecendentelor medicale şi a provenienţei lor şi de a ajuta la realizarea unui vaccin.

Germania are capacitatea de a trata singură toţi pacienţii cu COVID-19 din lume, în stare gravă

Pacienţii bolnavi de coronavirus care se află în stare gravă au nevoie de tratament în secţiile de Terapie Intensivă şi necesită echipamente de ventilaţie, care să îi ajute să respire.

Pandemia de coronavirus a găsit majoritatea statelor nepregătite la acest capitol, dar Germania ne oferă un exemplu cu sistemul sanitar a luat-o înaintea COVID-19.

Doctorii din Italia şi Spania sunt nevoiţi în aceste zile să ia decizii de viaţă şi de moarte şi să aleagă cine să intre la Terapie Intensivă şi cine nu, numărul de paturi şo aparate de ventilaţie fiind insuficient comparativ cu numărul copleştitor de mare al pacienţilor care ar avea nevoie de ajutor.

Exemplul opus îl oferă însă tot un stat european, Germania, care luptă rapid şi eficient împotriva pandemiei. Guvernul de la Berlin a investit trei miliarde de euro în ultima lună în dotarea spitalelor şi pentru achiziţia de materiale necesare pentru tratament şi protecţie, iar dacă la sfârşitul lunii februarie în ţară erau 28.000 de paturi în secţiile de Terapie Intensivă, în momentul de faţă numărul acestora este de 40.000, iar planul pe termen foarte scurt este să ajungă la 56.000.

Citeşte şi Vom avea mii de cazuri de coronavirus zilnic spre sfârşitul lunii aprilie. Dr. Rafila: „O să fie mai mult de 10.000 de cazuri”

Conform datelor celor mai recente, în toată Germania există în prezent cel puțin 4.814 paturi la Terapie Intensivă gratuită, exclusiv pentru pacienții infectaţi cu coronavirus. Deocamdată, numărul acestora este mai mult decât suficient pentru a acoperi o explozie a numărului de cazuri în interiorul ţării (în prezent sunt ocupate cîteva sute de paturi de pacienţii cu Covid-19), ţinând seama că situaţiile declarate critice în ţări lovite grav de pandemie, precum Spania sau Italia sunt în număr de 3.166 şi, respectiv, 3.396.