Geza Molnar, epidemiolog: Dacă epidemia ar evolua normal, în două, trei săptămâni ar trebui să scadă numărul de cazuri

Publicat: Luni, 27 Iulie 2020 20:27 // Actualizat: Marţi, 28 Iulie 2020 02:21 // Sursa: romaniatv.net

Reputatul epidemiolog Geza Molnar este de părere că în maximum trei săptămâni numărul de infectări cu COVID-19 va scădea considerabil. Într-o intervenţie la DIGI 24, specialistul a explicat şi motivele pentru care izolarea şi carantinarea nu i se pare măsuri eficiente.

Foto: Digi24

Epidemiologul a comparat situaţia ţării noastre cu situaţia altor ţări, subliniind faptul că în toate ţările a crescut morbiditatea.

"Este o creştere semnificativă a morbiditatii. Aceste ţări nu au avut goluri legislative, este vorba de o creştere cvasinormală a cazurilor de mortalitate. Au fost peste 1000 de cazuri identificate prin rata de pozitivitate a testelor. 56% sunt făcute la solicitare. În momentul de faţă, aceste focare cu cumul de cazuri au ajuns la o fază de platou. Din zona de mijloc am ajuns pe primul loc sub aspectul numarului de cazuri noi înregistrate", a precizat Geza Molnar.

In două, trei săptămâni ar trebui să scadă numărul de cazuri

Reputatul epidemiolog este de părere că, dacă procesul epidemiologic va avea o evoluţie normală, în amximum trei săptămâni vom asista la o scădere semnificativă a numărului de infectări.

"Pe baza unei evoluţii normale a unui proces epidemiologic, în vreo două, trei săptămâni trebuie să urmeze o scădere. Va trebui să trăim cu acest virus care prin morbiditate va sancţiona de fiecare data în lipsa unor măsuri de prudenţă individuală", completează specialistul.

Citeşte şi: Ce trebuie să ştii dacă mergi în vacanţă. Medicul pediatru Mihai Craiu: "80% dintre copii au luat coronavirus de la părinţi"

Referitor la carantinare şi izolare, epidemiologul a precizat că aceste măsuri nu-i inspiră încredere şi că afectează populaţia din punct de vedere psihic şi emoţional. Mai mult decât atât, el consideră că astfel se lasă loc pentru manevre şi abuzuri. 

"Jocul carantinării nu îmi inspiră nicio încredere. Afecteaza populaţia din punct de vedere psihic, emoţional. Din cele 8 criterii pentru carantinare zonală sau judeţeană, şase sunt subiective şi neprofesionale. Nu trebuia să luăm modelul suedez. Închiderea pe baza acestor criterii este foarte greu de implementat cât şi de suportat şi lasă o posibilitate de manevră pentru abuzuri", mai adaugă reputatul epidemiolog.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus Geza Molnar
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8357
RON
12 Aug
noapte 20 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H