Iată cele trei alimente care nu te lasă să adormi

Ştiai că există alimente sănătoase care nu îţi permit să te odihneşti corespunzător pe timpul nopţii?

RomaniaTV.net
23 dec. 2015, 13:13
Iată cele trei alimente care nu te lasă să adormi

Potrivit unui studiu, legat de privarea de somn şi insomnie, mai mult de 1.1 milioane de participanţi au dezvăluit că în mod regulat dorm mai puţin de 7 – 8 ore pe noapte, iar calitatea somnului este afectată chiar de alimentele sănătoase.

Iată care sunt cele 3 alimente care te fac să nu poţi să adormi noaptea:

LEGUMELE CRUCIFERE

Cine ar fi crezut că broccoli şi conopida ar putea să te determine să nu poţi să adormi noaptea.

Aceste legume au o mulţime de minerale şi fitochimicale care aduc numeroase beneficii pentru sănătatea ta, la fel ca triptofanul, un amino acid care ajută la producerea de serotonină, care induce somnul.

Citeşte şi  Care sunt medicamentele care nu se iau cu lapte

Totuşi, legumele crucifere fac parte din alimentele care sunt cel mai greu de digerat, pentru că au în compoziţie o cantitate mare de fibre insolubile, care trec mai greu prin sistemul digestiv. Atunci când consumi acest tip de legume înainte să te bagi la somn, corpul tău se străduieşte din greu să facă faţă procesului de digestie, iar tu nu vei reuşi să adormi la timp.

CIOCOLATA NEAGRĂ

Deşi are în compoziţie mulţi antioxidanţi şi minerale, care duc la scăderea riscului de a face un atac de cord, care scad presiunea sângelui şi protejează pielea de soare, dacă este consumată înainte de ora de culcare, aceasta nu te va lasă să te odihneşti corespunzător.

Citește mai mult pe feminis.ro.