Incident şocant la conferinţa în care autorităţile daneze au anunţat suspendarea vaccinării cu AstraZeneca. Directorul Departamentului de Farmacovigilenţă a leşinat în direct VIDEO

Incident şocant la conferinţa de presă în care autorităţile medicale daneze au anunţat suspendarea definitivă a vaccinărilor cu serul anti-Covid produs de AstraZeneca. Unul dintre oficiali a leşinat în timp ce colegul său facea anunţul.

14 apr. 2021, 17:11
Incident şocant la conferinţa în care autorităţile daneze au anunţat suspendarea vaccinării cu AstraZeneca. Directorul Departamentului de Farmacovigilenţă a leşinat în direct VIDEO

Conferința de presă de la Copenhaga a fost întreruptă dramatic când Tanja Erichsen, directorul Departamentului de Farmacovigilență al Agenției Daneze pentru Medicamente, a leşinat şi căzut brusc, în timp ce Søren Brostrøm, directorul Agenției Naționale de Sănătate, prezenta decizia de a renunța la vaccin.

S-a creat imediat panică, iar Brostrøm a sărit ca să-i acorde primul ajutor, aşa cum se poate vedea din imaginile de mai jos. La scurt timp după aceea. Tanja Erichsen a părăsit pe picioare conferința de presă, după cum scrie publicaţia Dagbladet.

Citeşte şi Prima ţară din UE care renunţă definitiv la vaccinul cu AstraZeneca. Decizia intră de azi în vigoare

Ulterior, Agenția Daneză pentru Medicamente a scris pe Twitter: „Șefa noastră de farmacovigilență, Tanja Erichsen, a leşinat în timpul conferinței de presă de astăzi. Este din nou conștientă și se simte bine în aceste condiții, dar, din motive de siguranță, se va deplasa cu ambulanța la o cameră de urgență pentru a fi verificată„.

Danemarca a anunțat miercuri că renunță definitiv la vaccinul AstraZeneca din cauza efectelor secundare „rare” dar „grave”, devenind astfel prima țară din Europa care nu va mai utiliza acest ser. În pofida avizelor Agenţiei europene pentru medicamente şi al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, favorabile utilizării sale, „campania de vaccinare din Danemarca continuă fără vaccinul AstraZeneca”, a anunţat directorul Agenţiei naţionale de sănătate, Søren Brostrøm, în cadrul conferinţei de presă.

Citeşte şi Paşaport digital pentru persoanele vaccinate în Danemarca şi Israel