Inflaţia „duduie”, dar voucherele sociale se dau doar de la vară. Premierul anunţă că UE suportă 50%

Premierul a precizat că pentru asigurarea cadrului legal privind acordarea voucherelor va fi adoptată de către Guvern o ordonanţă de urgenţă.

19 apr. 2022, 22:13
Inflaţia „duduie”, dar voucherele sociale se dau doar de la vară. Premierul anunţă că UE suportă 50%

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat că Guvernul are asigurate fondurile pentru voucherele sociale de 50 de euro, o dată la două luni, pentru românii cu venituri mici, urmând ca în acest sens să fie creat cadrul legal pentru aplicarea măsurii printr-o ordonanţă de urgenţă. „Avem bani pentru acele vouchere, începând cu data de 1 iunie avem banii asiguraţi pentru a asigura voucherele. (…) Aşa cum am anunţat, din momentul în care am venit cu pachetul ‘Sprijin pentru România’, 50% din fonduri sunt asigurate de la bugetul de stat, 50% din fonduri europene „, a declarat Nicolae Ciucă.

Vouchere sociale 2022. Veste proastă pentru milioane de români de la Marcel Boloş: Comisia Europeană nu cred că va agrea

Premierul a precizat că pentru asigurarea cadrului legal privind voucherele sociale va fi adoptată de către Guvern o ordonanţă de urgenţă, întrebat în acest sens. „Este adevărat, pentru acele vouchere urmează să elaborăm cadrul legal, o ordonanţă de urgenţă prin care ele vor fi asigurate”, a declarat Ciucă. Premierul a participat, marţi, la Forumul privind investiţiile, organizat de Consiliul Investitorilor Străini în parteneriat cu Guvernul.

Rareş Bogdan, despre acordarea voucherelor din programul „Sprijin pentru România”: „Înainte se acordau vouchere pentru 860.000 de persoane, acum se vor acorda pentru 3,5 milioane”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, joi, la Timişoara, că voucherele de 50 de euro care fac parte din pachetul de sprijin anunţat de coaliţia de guvernare vor fi acordate de la 1 iunie, iar cu ele se vor putea achiziţiona şase produse de bază. Budăi a precizat că primele tichete vor fi finanţate de la bugetul de stat.

Cine primeşte voucheerle sociale:

  • Românii cu venit mediu lunar mai mic de 600 lei: familiile cu 2 copii şi monoparentale
  • Pensionarii cu venituri mai mici de 1.500 lei
    Persoanele cu dizabilităţi
    Persoanele cu venit minim garantat
    Elevii cu burse sociale
    Românii cu salariul minim
  • Angajaţii care primesc tichete de masă
    Pacienţii din spitale
    Românii cu credite la bănci