Informații grave despre Mircea Toma, membru CNA montat de USR. Discursuri extremiste și legături cu George Soros

Mircea Toma și Dorina Rusu se numără printre membrii CNA care au solicitat pedepse dure pentru România TV, în cazul „Iulia Marin". S-au cerut amendarea, suspendarea și chiar închiderea postului, pe fondul acestui scandal. Totuși, obiectivitatea lui Toma și Rusu poate fi cel pușin pusă sub semnul întrebării, având în vedere istoricul recent al celor doi oficiali plătiți acum din bani publici. 

28 apr. 2023, 17:35
Informații grave despre Mircea Toma, membru CNA montat de USR. Discursuri extremiste și legături cu George Soros

Decesul jurnalistei Iulia Marin, de la Libertatea, a provocat un mare scandal în spațiul public. Jurnaliștii România TV au început o anchetă în urma acestui eveniment, însă ziarul condus de către Cătălin Tolontan a inițiat o petiție publică prin care a fost solicitată închiderea postului, o inițiativă considerată de gazetarii de pe margine, cu experiență, drept un linșaj pe model stalinist.

Dincolo de instituțiile și persoanele publice șantajate și/sau manipulate de inițiatorii petiției, marea majoritate a entităților cunoscute ce figurează drept semnatare fac parte din mecanismul de propagandă al USR, respectiv al organizațiilor care au primit de-a lungul timpului finanțare de la celebrul „filantrop” american George Soros, indezirabil în Ungaria și în rândul administrației republicane din SUA.

 

ActiveWatch, ONG-ul creat de către Mircea Toma, actual membru CNA, cere interzicerea postului România TV

 

Prin intermediul acțiunilor sale propagandistice, George Soros a căpătat eticheta de „globalist”. De-a lungul timpului, el a finanțat nenumărate organizații neguvernamentale (ONG-uri) și implicit, proteste, pentru a da jos anumite guverne și pentru a monta altele. Pe scurt, Soros este cunoscut drept unul dintre instrumentele de influențare a politicii unor state suverane – în mod ironic, totul sub pretextul „democrației”, „al toleranței” și al „libertății de expresie”.

În România, Soros are o imensă listă cu organizații sponsorizate: Fundația Soros România, Fundația pentru Parteneriat 2009-2014, Societatea Academică Română (Alina Mungiu Pippidi), Centrul de Resurse Juridice, Institutul pentru Politici Publice, ActiveWatch, diverse entități de verificare a „informațiilor false”.

În contextul în care „organizațiile civice” acceptă bani de la miliardari cu anumite interese politice, se pune întrebarea legitimă dacă acele ONG-uri chiar mai sunt independente. Din lista menționată mai sus, ActiveWatch joacă un rol esențial, pentru evenimentele care s-au petrecut de-a lungul timpului în țara noastră.

 

Delir total pentru bugetarul Mircea Toma

 

De-a lungul timpului, România TV a fost o țintă permanentă a atacurilor venite din partea organizațiilor și a persoanelor fizice finanțate de către George Soros. Acest lucru s-a întâmplat și în cadrul ședinței CNA din data de 25 aprilie 2023.

Mircea Toma, membru CNA, a făcut acuzații halucinante la adresa România TV și a jurnalistului Victor Ciutacu. Aproape nimeni nu-l cunoaște pe Mircea Toma, cu excepția nucleului dur al mișcării #REZIST. Totuși, deși nu este un personaj cunoscut publicului larg, trebuie amintit faptul că actualul membru CNA este unul dintre vasalii propagandei Soros, iar la nivel local, un arhitect al mișcărilor în care mulți dintre românii bine intenționați au crezut că sunt nobile, autentice și naturale. Evident, Toma este și un apropiat al partidelor USR – PLUS (actual REPER).

În ședința CNA, Toma a votat pentru amendarea România TV, pentru ancheta pe care o derulează după sinuciderea Iuliei Marin, în contextul căreia Cătălin Tolontan e suspectat că ar fi unul dintre principalii vinovați din punct de vedere moral.

 

Derapajele care l-au făcut celebru pe Mircea Toma, unul dintre slujitorii lui George Soros în România

 

Pentru a-i întări convigerile, în ședința CNA, Toma și-a adus un bun prieten prezentat drept „expert independent”, un psiholog numit Mugur Ciomăgeanu, a cărui calitate reală a fost dezvăluită chiar de către Victor Ciutacu, aspect care a provocat tensiune în rândul membrilor CNA, care s-au simțit păcăliți de colegul Toma.

Totuși, cine este Mircea Toma? De-a lungul timpului, controversatul personaj a avut discursuri halucinante la adresa Bisericii Ortodoxe Române și al familiei naturale. El s-a poziționat categoric drept un militant al intereselor Soroș și USR și al mișcării LGBT+.

Mircea Toma se prezintă drept un făcător de bine, exact în maniera tipică „George Soros”. El susține că este un „activist pentru drepturile omului”, omițând aspecte foarte relevante din biografie.

Mircea Toma a ajuns să pronunțe verdicte ce amintesc de sistemele antidemocratice după ce a fost propus ca membru CNA chiar de partidul USR.

„Nominalizările lui Mircea Toma și Dan Radu sunt încă un pas decent și firesc pe care îl facem în această direcție de a aduce societatea în politică. Ambii sunt oameni profesioniști, care sunt convins că vor reprezenta cu cinste în CNA valorile în care USR PLUS crede, ducând această instituție acolo unde trebuie și unde avem mare nevoie de ea”, a afirmat în martie 2021 Dan Barna, copreședinte USR-PLUS și viceprim-ministru.

ONG-ul ActiveWatch a recunoscut că este finanțat de George Soros.

„(…) Nu am avut întâlniri cu el, deși am fi fost mai mult decât onorați. De la el nu am primit vreun ban în mod direct și ne îndoim că știe că existăm. Există niște mari fundații internaționale înființate și finanțate de George Soros și acestea sunt, la rândul lor, finanțatorii noștri. Nu știm care sunt resorturile acestui demers, dar ne bucurăm că există, Fundațiile Soros fiind cel mai puternice susținătoare (măcar din punctul de vedere financiar) ale organizațiilor de drepturile omului din lume.

Reamintim că prin Fundația Soros România și prin birourile Open Society Institute, mișcarea pentru drepturile omului din România a primit în ultimii 20 de ani sprijin valoros în fonduri și know-how.

De-a lungul existenței sale, ActiveWatch a fost finanțată de diverse organizații, printre care și: Open Society Institute Budapesta, Open Society Institute Londra (OSI), Open Society Foundations, Fundația pentru o Societate Deschisă. Finanțările au fost câștigate în baza unor competiții (…)”, se arată pe site-ul oficial.

 

Diversiunea lui Mircea Toma. Susține că luptă pentru drepturile omului, dar disprețuiește jurnaliștii, familia și Biserica

 

În 2014, Mircea Toma a ajuns să fie acuzat chiar de un jurnalist asociat cu propaganda USR, Mălin Bot, că nu susține drepturile jurnaliștilor.

„Aproape două zile agresarea celor trei reporteri nu a existat pentru Mircea Toma și șmecherii care mimează activismul la ActiveWatch. Asta deși existau imagini cu incidentele și lucrurile au fost cât se poate de clare din prima secundă în care televiziunile de știri au început să prezinte aceste agresiuni. Abia după ce Mircea Toma a fost somat public, în grupurile speciale ale ziariștilor, să își exercite rolul pentru care ActiveWatch a încasat finanțări consistente, a apărut o luare de poziție.

Organizația nu a considerat nici ‘incalificabile’, nici ‘inacceptabile’ agresiunile la care au fost supuși cei trei reporteri, nu s-a solidarizat cu nimeni și nu a suflat o vorbă despre infracțiunile comise cu prilejul protestului ilegal. Vorbim despre o organizație care, atenție, a a tocat 74.702 euro și 8.400 de dolari pentru un singur ‘proiect’ destinat libertății de exprimare, în perioada 2009 – 2014”, scria Bot în 2014.

Organizația lui Mircea Toma, din care a fost nevoit să iasă pentru a ocupa postul de la CNA, susține că apără drepturile omului, însă ActiveWatch a fost condamnată, definitiv și irevocabil, pentru încălcarea drepturilor ziaristului Dan Tănasă. Instanța a decis în 2016 că ActiveWatch trebuie să-i plătească și daune morale gazetarului.

„În luna octombrie 2015, Judecătoria Sfântu Gheorghe a admis în parte acțiunea mea și obligat Asociația ActiveWatch, condusă de Mircea Toma, să-mi plătească daune morale pentru faptul că mi-a încălcat drepturile omului.

ActiveWatch a publicat în august 2014 pe blogul asociației un articol semnat de Adrian Szelmenczi, membru al acestei organizații, în care au fost date publicității, fără acordul meu datele mele cu caracter personal (…)”, scria Dan Tănasă pe blogul său.

 

Propagandă antidemocratică. Mircea Toma, recunoscut pentru afirmațiile sale extremiste în spațiul publice

 

„În 2018, Mircea Toma a fost printre cei mai vehemenți opozanți ai Referendumului pentru Familie, organizându-se alături de alte persoane și organizații de extremă stângă pentru combaterea primului demers cetățenesc de modificare a Constituției din istoria României”, amintește R3Media.

În 2013, Mircea Toma declara că „statul român este un partener neonazist”, pe fondul paradelor LGBT+.

„Suntem în proces de strângere a plângerilor din partea persoanelor care au participat și s-au simțit discriminate și intimidate la eveniment. Autoritățile sunt cele care trebuie să încadreze faptele dacă sunt contravenționale și/sau penale. Noi considerăm că sunt foarte grave, fie că e vorba de împiedicarea desfășurării unei adunări legale, fie că e instigarea la ură pentru care cel puțin o parte din persoanele extremiste de acolo care ar trebuie trase la răspundere pentru cum s-au desfășurat lucrurile”, a declarat Toma, potrivit totb.ro.

De asemenea, în trecut, Mircea Toma s-a remarcat cu tot felul de afirmații extremiste. El a comparat Biserica Ortodoxă Română cu organizația teroristă Stat Islamic (ISIS) pentru că a refuzat renunțarea la împărtășirea cu o singură linguriță. Reamintim că ISIS a ucis, conform organizațiilor internaționale, sute de prizonieri de război și peste 1.000 de civili, doar până în 2014.

Până astăzi, „momentul de glorie” al lui Mircea Toma a fost marcat de apariția sa fără pantaloni și chiloți în spațiul public, pe plajele din Vama Veche. Politicianul USR fără carnet de partid obișnuia să se plimbe nonșalant dezbrăcat în fața femeilor și a tinerilor pe plajele publice – vezi AICI.

 

Citește și: „Caracatița” lui George Soros, deconspirată în presa din SUA. Cum ar stabili miliardarul ce este „fake news” și ce e „corect”