ÎPS Pimen a murit după o lună de luptă cu coronavirusul

ÎPS Pimen a murit în noaptea de marți spre miercuri, la Institutul „Matei Balș” din Capitală, în urma unui al doilea atac de cord.

RomaniaTV.net
20 mai 2020, 04:32
ÎPS Pimen a murit după o lună de luptă cu coronavirusul

ÎPS Pimen a murit la ora 0.50, după ce a suferit al doilea atac de cord, potrivit doxologia.ro.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel, despre starea de sănătate a ÎPS Pimen: „Eforturile noastre sunt maximale”

Trinitas TV a publicat pe Facebook, la ora 1.29, un mesaj că Arhiepiscopul Sucevei a murit.

ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a primit în urmă cu două săptămâni un tratament revoluționar pentru COVID-19: filtrarea sângelui împotriva furtunii de citokine. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților ar fi primit acest tratament alături de alți 20 de pacienți români aflați în stare critică, conform Libertatea.ro.

Citește și: ÎPS Pimen, în stare gravă. Şansele ca Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor să îşi revină sunt extrem de mici

ÎPS Pimen a fost internat la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București de pe 20 aprilie, după ce a fost confirmat cu COVID-19.

Confirmarea infectării a venit după ce a ţinut slujba de Înviere. ÎPS Pimen a fost diagnosticat cu coronavirus, imediat după Paște. ÎPS Pimen a început să se simță rău încă de pe 16 aprilie, dar starea de sănătate i s-a înrăutățit luni, 20 aprilie, în a doua zi de Paști. A ajuns la spitalul din Suceava în stare de urgență, destul de afectat, spun medicii de acolo, slăbit, cu temperatură și o imagine a bolii medie spre severă.

IPS Pimen s-a născut în 25 august 1929, în localitatea Greabănu, jud. Buzău.