Klaus Iohannis, după atacul terorist din Viena: „Condamn cu putere aceste acte oribile de teroare”

Klaus Iohannis a condamnat atacul terorist din Viena în urma căruia patru oameni, printre care şi un agresor, au murit. Preşedintele şi-a exprimat solidaritatea cu Austria şi a transmis condoleanţe familiilor victimelor.

RomaniaTV.net
03 nov. 2020, 05:51
Klaus Iohannis, după atacul terorist din Viena: „Condamn cu putere aceste acte oribile de teroare”

„Știri teribile de la Viena în seara asta (luni seara, n.red). Condamn cu putere aceste acte oribile de teroare. Condoleanțele mele familiilor și celor apropiați victimelor. România este solidară cu Austria”, a scris preşedintele Klaus Iohannis Iohannis pe Twitter.

Atac terorist în Viena. Patru oameni au murit

Doi bărbaţi şi o femeie au murit în atacurile comise luni seara în centrului Vienei. Singurul atacator cunoscut, care a fost împuşcat de poliţişti, e un simpatizant al Statului Islamic, a declarat şeful Poliţiei din Viena, în cadrul unei conferinţe de presă, conform agenţiei Reuters, citată de Agerpres.

Mai multe atacuri teroriste au avut loc în centrul Vienei, fiind comise de cel puţin „un terorist islamist”, a precizat marţi ministrul austriac de Interne, Karl Nehammer.

Ministrul de Interne din Austria: Atacul terorist asupra sinagogii a fost o încercare de a diviza societatea

Oficialul austriac a lansat un apel prin care le cere cetăţenilor să rămână în casă, precizând că atacul a fost comis de un simpatizant al Statului Islamic, care purta o centură explozivă.

„Am avut un atac ieri seară comis de cel puţin un terorist islamist”, a spus Nehammer, adăugând că atacul a fost o încercare de a slăbi sau diviza societatea democratică a Austriei.

Bărbaţii înarmaţi au atacat luni seară şase locuri din centrul Vienei, iniţial, în faţa sinagogii principale. Martori au povestit că agresorii au tras în mulţime, cu puşti automate, în numeroşi oameni aflaţi în baruri deoarece voiau să profite de ultima seară înainte de introducerea unei carantine la nivel naţional din cauza COVID-19.

Oficialii au confirmat luni noapte că doi civili au fost ucişi şi alţi cel puţin 14 răniţi. Poliţia a împuşcat şi ucis un atacator.