Leacul care face minuni pentru sănătate. Este noul elixir al tinereţii

Puţine persoane sunt conştiente beneficiile uriaşe pe care le are supa de oase pentru sănătate. Pe lângă faptul că ne ajută să ne simţim mai bine atunci când suntem răciţi şi calmează durerile articulare, această supă este considerată noul elixir al tinereţii.

13 feb. 2022, 18:25
Leacul care face minuni pentru sănătate. Este noul elixir al tinereţii

Leacul care face minuni pentru sănătate. Este vorba despre supa de oase. Aceasta are o mulţime de beneficii pentru organism.

Leacul care face minuni pentru sănătate

Majoritatea beneficiilor pe care le are supa de oase se datorează gelatinei, colagenului şi mineralelor extrase din oase.

”Supa de os este cunoscută din bunici și începe să fie confirmată de știință în zilele noastre. Știm toți din familie, din casă, că atunci când suntem bolnavi, când suntem răciți sau atunci când ne doare burtica e o idee excelentă să consumăm supă de os”, a spus Oana Trifu, specialist în schimbarea stilului de viață, potrivit Antena 3.

Citeşte şi Leacuri-minune pentru tratarea infecțiilor. Ingredientele banale care alungă simptomele de gripă

Specialiştii din domeniu recomandă gelatina formată în urma fierberii pentru calmarea durerilor cauzate de gută, durerilor musculare cauzate de febră sau cele cauzate de reumatism și artrită.

”Gelatina are proprietatea de a liniști, de a îmblânzi, de a calma iritarea mucoasei intestinale, chiar și în cazul bolilor inflamatorii intestinale”, a mai precizat Oana Trifu.

Ceea ce ştiu foarte puţini este că supa de oase este considerată noul elixir al tinereţii.

”Doamnele au un motiv suplimentar pentru a consuma supă de os, pentru că dacă avem proteină, avem aminoacizi care trec în sângele nostru și contribuie la elasticitatea pielii și nu numai a pielii, ci și a articulațiilor”, a mai explicat specialistul în schimbarea stilului de viață

Colagenul din supă încetinește îmbătrânirea și deteriorarea pielii, articulatiilor si oaselor.

”Sigur că cel mai mare beneficiu este că nu avem efecte adverse în consumarea supei de os. Este foarte important ca metodă de preparare să o lăsați mult timp pe foc, la foc mic, cu capac, ca să nu se evapoare apa. Dacă vreți să extrageți și mai bine mineralele din os, puteți să puneți și un pic de zeamă de lămâie în preparat. Puteți să o faceți din pui, puteți să o faceți din vită, din os de vită. Dacă discutăm de pui, nu uitați să puneți componentele pe care nu le consumăm – gheruțele, gâtul, căpățâna, pentru că sunt bogate în gelatina și putem să profităm de ele. Și, desigur, toate celelalte ingredient pe care le puneți în mod normal în supă”, a spus Oana Trifu.

Pentru a obține o supă de oase plină de nutrienți este bine să folosești o varietate de oase, cartilaje si piele. Se pot folosi oase de vită, miel, pasăre, pește, porc sau o combinație a acestora.

Citeşte şi Leacuri rusești cu ceai chinezesc şi coji de ouă pentru cele mai comune boli