Lucrările pentru pasajul de la Casa Presei, aproape de final

Muncitorii toarnă asfaltul pe breteaua Bucureşti-Ploieşti a pasajului Casa Presei. Lucrările ar trebui terminate în jurul datei de 1 mai.

RomaniaTV.net
24 apr. 2015, 10:29
Lucrările pentru pasajul de la Casa Presei, aproape de final

Termenul de finalizare a proiectului a fost modificat astfel spre sfârșitul lunii aprilie sau începutul lui mai, scrie economica.net. Singura zonă care înregistrează întârzieri este cea a pasajul subteran de pe direcția DN1 – Bd. Mărăști. Lucrările la Pasajul subteran Piaţa Presei Libere au fost demarate în martie 2014.

Citeşte şi: Lucrările la pasajul de la Nicolae Grigorescu, realizate în proporţie de 60% GALERIE FOTO

Pasajul rutier subteran se va realiza pe sensul dinspre DN1 spre Soseaua Kiseleff. Astfel, șoferii vor putea intra în pasaj de pe Sos. București-Ploiești, din zona de după Fântâna Mioriţa și vor ieși pe Șoseaua Kiseleff, în zona ştrandului Tineretului și pe bd. Mărăști. În plus, va fi construit şi un pasaj pietonal subteran ce va subtraversa piaţa pe orice direcţie.

Pentru realizarea pasajului, Primăria Capitalei a alocat din bugetul local 18 milioane de euro. Contractul a fost atribuit consorţiului SC Apolodor Demolari, Eurovia Construct International, TEHCON & Edilitare şi Infrastructura şi SC Consitrans SRL.

Lungimea aproximativă a pasajului este de 700 de metri cu tot cu rampe. Beneficiile pasajului sunt, conform proiectului, fluidizarea circulaţiei, reducerea noxelor, a ratei accidentelor şi costurilor de exploatare.

Citeşte şi Când vom circula prin Pasajul subteran de la Piaţa Presei Libere