Mark Zuckerberg: Extindem block-ul pe Facebook și Instagram în cazul lui Donald Trump pe termen nelimitat

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat că, în urma incidentelor violente de la Washington și a declarațiilor publice făcute de Donald Trump, conturile acestuia de Facebook și Instagram vor rămâne blocate pe termen nelimitat.

07 ian. 2021, 19:00
Mark Zuckerberg: Extindem block-ul pe Facebook și Instagram în cazul lui Donald Trump pe termen nelimitat

Mark Zuckerberg a explicat că Trump nu va mai avea posibilitatea să posteze pe Facebook ș Instagram până nu se încheie tranziția pașnică și legală a puterii către Joe Biden.

„Evenimentele șocante petrecute în ultimele 24 de ore demonstrează clar că președintele Donald Trump intenționează să-și folosească timpul rămas în funcție pentru a submina tranziția pașnică și legală a puterii către succesorul său ales, Joe Biden.

Decizia sa de a-și folosi platforma pentru a permite, mai degrabă decât a condamna acțiunile susținătorilor săi din clădirea Capitolului a deranjat, pe bună dreptate, oamenii din SUA și din întreaga lume. Ieri am eliminat aceste declarații pentru că am considerat că efectul lor – și probabil intenția lor – ar fi să provoace violențe suplimentare.

Citiți și Joe Biden a fost validat de Congres în funcţia de Preşedinte al SUA. Reacţia lui Donald Trump

După certificarea rezultatelor alegerilor de către Congres, prioritatea întregii țări ar trebuie să fie acum de a se asigura că cele 13 zile rămase și zilele de după inaugurare trec în mod pașnic și în conformitate cu normele democratice stabilite.

În ultimii câțiva ani, i-am permis președintelui Trump să folosească platforma noastră în concordanță cu regulile stabilite, eliminând uneori conținutul sau etichetând postările sale atunci când acestea au încălcat politicile noastre. Am făcut acest lucru deoarece credem că publicul are dreptul la un acces cât mai larg posibil la discursuri politice, chiar și discursuri controversate. Dar contextul actual este acum fundamental diferit, implicând utilizarea platformei noastre pentru a incita la insurecții violente împotriva unui guvern ales democratic.

Credem că riscurile de a permite președintelui să continue să folosească serviciul nostru în această perioadă sunt pur și simplu prea mari. Prin urmare, extindem block-ul pe care l-am plasat pe conturile sale de Facebook și Instagram pe termen nelimitat și cel puțin pentru următoarele două săptămâni, până la finalizarea tranziției pașnice a puterii”, a scris Mark Zuckerberg pe contul său de Facebook.

Citiți și:

Stare de asediu la Washington, mii de susţinători ai lui Donald Trump au intrat în clădirea Capitoliului. Poliția a intervenit în forță, iar şedinţa s-a reluat VIDEO

Femeia împușcată în timp ce se afla în Capitoliu a murit. Alte trei decese în timpul violenţelor

Cine este bărbatul cu coarne şi căciulă de blană, care a pătruns în Capitoliu şi a devenit imaginea simbol a protestului

Joe Biden: Donald Trump să ceară încetarea asediului. E un atac la tot ce are mai sfânt America

Donald Trump, mesaj către susţinătorii săi care au declanşat anarhia la Washington. „Trebuie să avem pace” VIDEO