Mărturii şocante despre atacul din Franţa: „Vindeam croissante şi am auzit de o femeie decapitată în biserică. Sunt şocat, încă tremur”

Apar noi detalii după atacul din Nisa soldat cu trei morţi. Un bărbat înarmat cu un cuţit, de origine tunisiană, în vârstă de 21 de ani, a intrat în Biserica Notre Dame din Nisa, joi dimineaţa, şi în doar zece minute a ucis trei oameni: o femeie de 70 de ani a fost decapitată, o alta de 40 de ani a murit din cauza rănilor, iar a treia victimă era chiar portarul bisericii.

RomaniaTV.net
29 oct. 2020, 15:12
Mărturii şocante despre atacul din Franţa: „Vindeam croissante şi am auzit de o femeie decapitată în biserică. Sunt şocat, încă tremur”

Autorul atacului, pe nume Brahim, şi-a recunoscut faptele. Acesta a fost împuşcat de oamenii legii, iar apoi a fost dus de urgenţă la spital. Potrivit relatărilor autorităţilor, acesta a repetat încontinuu „Allahu Akbar”.

Un martor ocular, numit David, care conduce restaurantul Brioche Chaude din Nisa, a declarat pentru postul BFMTV că el este cel care a alertat poliţia. „Vindeam croissante, când un bărbat a venit la mine, spunându-mi: Domnule, este o femeie decapitată în biserică. Nu l-am crezut la început, însă omul a repetat informația. Am mers la catedrală și am văzut poliția municipală și am chemat-o. Au venit foarte repede. M-am întors în restaurant și am tras obloanele”, a povestit el.

Citiţi şi Val de atacuri în Franţa. Un bărbat înarmat cu un cuţit a ucis trei persoane, o femeie a fost decapitată. Un terorist a fost împuşcat

Managerul restaurantului a mai spus că „Persoana care a venit la mine era cineva care fusese în catedrală și era în stare de șoc. Mi-a spus doar atât: Domnule, este o femeie decapitată în biserică. Atât. Eram șocat, încă mai tremur”.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat că vorbim despre un „atac terorist islamist”.