Măşti şi dezinfectant în şcoli, asigurate de Primăria Sectorului 1. Cât costă materialele de protecţie

Clotilde Armand a anunţat, miercuri, că Primăria Sectorului 1 va asigura măşti de protecţie, dezinfectant şi nebulizatoare în şcoli. Edilul a afirmat că autorităţile locale au cheltuit şapte milioane de euro pe aceste materiale de protecţie.

03 feb. 2021, 22:28
Măşti şi dezinfectant în şcoli, asigurate de Primăria Sectorului 1. Cât costă materialele de protecţie

Măşti şi dezinfectant în şcoli, asigurate de Primăria Sectorului 1. Edilul Clotilde Armand a precizat că la Prefectura Bucureşti a avut loc o întâlnire cu reprezentanții sectoarelor privind măsurile pe care le vor lua autoritățile locale odată cu redeschiderea şcolilor pe 8 februarie.

Măşti şi dezinfectant în şcoli, asigurate de Primăria Sectorului 1. Unele au fost cumpărate de fosta administraţie

„La Prefectura Bucureşti a avut loc o întâlnire cu reprezentanţii sectoarelor şi au fost stabilite măsurile pe care trebuie să le ia administraţiile locale: paza, modernizarea tuturor spaţiilor, asigurarea de dezinfectant pentru suprafeţe şi mâini, măşti etc. Toate aceste măsuri se vor concretiza într-un ordin de prefect pe care-l vom pune în aplicare. La o simulare rapidă, costurile cu aceste materiale de protecţie vor fi de aproximativ 100.000 euro lunar (…).

Am pregătit şi nebulizatoarele. Am cheltuit 7 milioane de euro şi încercăm să valorificăm aceste achiziţii stupefiante făcute de administraţia precedentă, am și format o echipă şi aceste nebulizatoare vor fi folosite de şcoli”, a afirmat Clotilde Armand, la şedinţa Consiliului Local de miercuri, conform Agerpres.

Edilul Sectorului 1 a precizat că direcţiile de specialitate ale Primăriei s-au întâlnit pentru a stabili toate detaliile pentru funcţionarea optimă a şcolilor, grădiniţelor începând din 8 februarie.

De asemenea, Clotilde Armand a explicat că s-a mai discutat şi despre autorizaţiile de funcţionare la incendiu şi stadiul lucrărilor de reabilitare, precizând că vrea ca toate sistemele de incendiu să fie testate.

„Sunt patru şcoli pe care vrem să le construim de la zero, sunt multe şcoli care trebuie renovate”, a afirmat Armand.

Citeşte şi: Clotilde Armand a tăiat finanțarea a patru spitale din Capitală. Monica Pop: ”M-am așteptat, e o gafă extrem de mare”

Patru mari spitale din București au rămas fără finanțare din partea Primăriei Sectorul 1 după decizia primarului Clotilde Armand. Este vorba despre Spitalul Clinic de Urgență București – Floreasca, Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” și Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București.

Citeşte şi: Clotilde Armand, spulberată de avocatul Romprest. „Am rămas şocat de cum se poate călca în picioare legea. Bate cu pumnul şi impune propria voință”

Clotilde Armand a tăiat finanțarea a patru spitale din Capitală. În Consiliul Local al Primăriei Sectorului 1 PNL și USR-PLUS au majoritate, iar PSD a votat împotriva deciziei lui Armand.

Citeşte şi: Un fost USR-ist o desfiinţează pe Clotilde Armand: Nu e „politică altfel”, ci politică fix la fel. Serviciul Imagine și Cultură e plătit și din banii mei, și nu cred că trebuie să-i facă imagine!