Medicul Radu Zamfir, PRIMELE DECLARAŢII după TRAGEDIE: Pilotul Adrian Iovan m-a rugat să-l scot din avion

Medicul Radu Zamfir, de la Spitalul Fundeni din Capitală, a fost externat, marţi, de la Cluj şi a fost adus la Bucureşti cu un avion, de la scara căruia a fost preluat direct de o ambulanţă. Radu Zamfir este cel care a anunțat la 112 faptul că avionul în care se afla împreună cu mai mulţi colegi a aterizat forţat în drum spre Oradea, unde echipa urma să efectueze o prelevare de organe. Tot el a acordat şi primul ajutor colegilor săi răniţi mai grav.

RomaniaTV.net
21 ian. 2014, 12:32
Medicul Radu Zamfir, PRIMELE DECLARAŢII după TRAGEDIE: Pilotul Adrian Iovan m-a rugat să-l scot din avion

Medicul Radu Zamfir, lovit la faţă şi având o branulă în mâna dreaptă, a făcut primele declaraţii despre tragedia din Munţii Apuseni. Medicul a ţinut să precizeze că mai sunt în viaţă datorită pilotului Adrian Iovan, care a făcut tot posibilul să-i aducă la sol. De asemenea, el a povestit că Adrian Iovan, care era prins în carliga avionului, l-a rugat să îl scoată dintre fiarele contorsionate.

Declaraţiile medicului Radu Zamfir:

– Totul a decurs iniţial bine. Pe parcursul trecerii munţilor a survenit un val de ceaţă, avionul a givrat, am pierdut înălţime, apoi un motor, am văzut copacii de aproape, după care ne-am recules de la faţa locului. Care mai traumatizaţi, care prinşi în avion. A durat ceva până să fim găsiţi, ne-am descurcat cum am putut, încercând să-i ajutăm pe toţi.

– Tânăra rezidentă mai fusese. În afară de echipa oficială încurajăm tinerii care au dorinţă de a urma carieră în chirurgie şi au interes. I-am mai luat în avion, în limita locurilor disponibile.

– I-am ajutat pe ceilalţi răniţi extrăgându-i din avion şi acordându-le ajutor cu mijloacele pe care le aveam la dispoziţie.

– Am reuşit să trimit ceva coordonate, nu mai ştiu exact ce anume.

Tânăra rezidentă nu părea conştientă, am încercat să o resuscitez.

– Lucrurile s-au desfăşurat într-un fel pe care mi-e greu să vi-l descriu cu o cursivitate normală.

Adrian Iovan mi-a spus să-l scot din avion.

– Singurul mod de a scăpa cu viaţă era să nu ne pierdem speranţa niciodată.

E greu de spus dacă ar fi rămas în viaţă pilotul şi colega dacă am fi fost găsiţi mai repede. Toată lumea şi-a dat silinţa.

– Un pădurar ne-a găsit, care a fost anunţat şi i-a anunţat şi pe alţii.

– Am sunat la 112 şi am luat legătura cu cei care au răspuns. Apoi am fost sunat de alţii implicaţi în operaţiunile de salvare, am încercat să transmit coordonatele. Nu ştiu nimic de o confuzie privind coordonatele. Eu am vorbit cu cine mi-a solicitat coordonatele din echipele de salvare.

– În avion suntem poziţionaţi faţă de pilot ca să fie un mic centraj între partea din faţă şi cea din spate.

– Am văzut copaci prin ceaţă.

– Operaţiunea de salvare a fost anevoiosă, nu se putea ajunge decât cu pasul. Eu am mers susţinut de cineva.

– Nu mai ştiu dacă am fost primul care a ieşit din avion.

– Eram îmbrăcaţi în haine civile. Aveam geci pe care le purtăm când ieşim afară pe vremea asta.

Colega nu părea conştientă, nu am reuşit să vorbesc cu ea.

– Dintre cei care vin prin acest spital mulţi au interes faţă de ce facem noi şi fiind o activitate în continuă desfăşurare îşi găsesc singuri locul în echipă.

– Cred că au avut toţi câte un moment de absenţă sau de abolire a conştienţei.

– Eu m-am considerat mai puţin vătămat şi am folosit ce aveam, pături, ca să-i acoperim.

– Eram în jurul avionului.

– Ironia sorţii, am purtat un echipament de motocicletă, cu care am venit. Aveam geacă cu protecţie, cizme cu protecţie, asta a fost şansa.

– Când mi s-a explicat cum să transmit coordonatele, le-am transmis.

Domnul Iovan era preocupat să menţină avionul de o manieră în care să nu ne facem toţi praf.

– N-am avut timp să ne panicăm. Era ceaţă, am văzut doar copacii de aproape şi asta a fost tot.

– După prăbuşire am văzut că ţâşneşte combustibilul din aripă şi cred că am avut şi eu un moment de inconştienţă. O scânteie era suficientă să luăm foc toţi.

– Am mai zburat de foarte multe ori cu el şi cred că şi-a făcut datoria. M-am întors cu avionul, deci voi mai merge în misiuni. Nu m-am urcat cu inima deschisă, dar m-am urcat.

– Iovan a mai fost conştient un sfert de oră, 20 de minute.

– Am avut şi eu la un moment dat nişte ameţeli, credeam că o să leşin, dar nu s-a întâmplat.

– Cei care au rămas la Cluj sunt stabili.

– Bine că au dat de noi. Când m-am văzut într-o salvare parcă îl luasem pe Dumnezeu de un picior.

Medicul Radu Zamfir a fost cel mai uşor rănit dintre cele şapte persoane aflate în avionul BN 2 carea aterizat forţat luni în munţii Apuseni. El a fost externat marţi, pe proprie răspundere, potrivit medicilor de la Cluj-Napoca.

Diagnosticul la internare a fost echimoză și escoriații și traumatism bazin. La ora 15.30 ar urma ca Radu Zamfir să susţină o serie de declaraţii pentru a clarifica contextul în care s-a produs accidentul şi ce a urmat în cele mai bine de şase ore până când au fost găsiţi de salvatori.

Un avion medical de mici dimensiuni, de tip BN 2, condus de pilotul Adrian Iovan, a aterizat forțat, luni seară, într-o localitate montană din județul Cluj. În urma accidentului pilotul Adrian Iovan și o tânără rezidentă și-au pierdut viața, iar ceilalți ocupanți ai avionului au fost răniți.

DEZBATERE: Cine credeţi că este vinovat pentru tragedia aviatică din Munţii Apuseni?

Coordonatorul naţional de transplant, Victor Zota, a declarat, marţi, la România TV, că după aterizarea forţată a avionului BN 2 în Parcul Naţional, s-a aflat în permanentă legătură cu medicul Radu Zamfir şi că acesta l-a ţinut la curent cu evoluţia stării pilotului Adrian Iovan. În plus, Zota a explicat că Aurelia Ion, studenta în anul V care a murit în urma accidentului, a decedat din cauză că starea sa a fost agravată de şocul hipotermic.

Adrian Iovan a murit în chinuri

„Cam la 10 minute după ce s-a prăbuşit am discutat cu doctorul Radu Zamfir, care era în stare de şoc explicabilă, era ameţit, era destul de coerent totuşi. La a doua convorbire mi-a confirmat că toţi sunt în viaţă. La început discuţiile au fost canalizate pe starea pilotului Adrian Iovan şi la fiecare convorbire telefonică, care era cam la o jumătate de oră, îmi spunea că starea lui se înrăutăţeşte văzând cu ochii. Cam la o jumate de oră după impact el a devenit inconştient, ulterior nu mai era nici cooperant. Nu poate să spună nimeni precis când a decedat”, a explicat Victor Zota.

Medicul a precizat că este convins că dacă supravieţuitorii accidentului nu ar fi fost găsiţi luni seară, acum s-ar fi discutat despre şapte morţi: „După ce s-a întunecat au apărut probleme cu tânăra studentă şi chiar înainte să fie găsiţi Zamfir mi-a spus că a făcut stop cardio-respirator şi că a resuscitat-o. La penultima convorbire pe care am avut-o cu el, mi-a spus că dacă nu sunt găsiţi mai repede, nu crede că mai rezistă. Toţi erau în şoc hipotermic”.

Victor Zota a explicat şi prezenţa tinerei Aurelia Ion în avionul care transporta echipa medicală la Ordea. El a precizat că tânăra, care şi-a pierdut viaţa, mai participase la prelevări de organe, făcea voluntariat şi „era dedicată meseriei cum rar găseşti”.

„În mod normal nu aceasta este echipa (de transplant – n.r.), a fost o coincidenţă cu cursul care se ţine de prelevare de organe. În felul acesta au ajuns ceilalţi trei medici să facă parte din echipa de transplant”, a adăugat medicul Victor Zota, citat de Mediafax.

CITEŞTE Adrian Iovan şi-a presimţit moartea. Vezi ce spunea cu doar 24 de ore înainte de prăbuşirea avionului

Gheorghe Giurgiu, un localnic de 33 de ani din satul Pietreasa (Alba), a fost cel care, alături de doi consăteni, a ajuns primul, luni seară, la locul accidentului aviatic şi au încercat să îi ajute pe răniţi, îmbrăcându-i cu hainele proprii şi făcându-le foc să se încălzească.

CITEŞTE ŞI ULTIMELE SECUNDE înainte ca avionul pilotat de ADRIAN IOVAN să se prăbuşescă. Ce a văzut un SUPRAVIEŢUITOR

Directorul Romatsa, Aleodor Frâncu, a precizat că aeronova condusă de Adrian Iovan a plecat în scop umanitar, pilotul având ultima convorbire cu ei după ce a depăşit zona Sibiului. Pilotul Adrian Iovan ar fi anunţat atunci că va coborî la 2.100 de metri, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, explicând că nu vede nimic din cauza ceţii.

„A coborât pentru a vedea spaţiul. În acel moment, s-a pierdut legătura cu el. De la început, s-a ştiut că sunt condiţii meteo nefavorabile, dar au plecat în această cursă umanitară. Şi faptul că a reuşit să coboare aeronava într-o zonă extrem de dificilă din punct de vedere al reliefului şi al condiţiilor meteorologice este un succes al pilotului”, a declarat preşedintele Romatsa.

VEZI ŞI ACCIDENT AVIATIC. Dr. Calu a sunat o colegă: „Ne-am prăbuşit. Sunt întins pe pământ, abia respir”