Mihaela Bilic, despre beneficiile celei mai consumate legume de toamnă: „Rămâne vedeta sezonlui rece. E un aliment ce poate fi ușor integrat în diferite combinații”

Mihaela Bilic a vorbit despre consumul de vinete și cum pot fi ele integrate în diverse preparate, fie ca lel principal, garnitură, aperitive, etc.

21 sept. 2023, 08:23
Mihaela Bilic, despre beneficiile celei mai consumate legume de toamnă: „Rămâne vedeta sezonlui rece. E un aliment ce poate fi ușor integrat în diferite combinații”

Vinetele au un set de valori nutriționale și pot fi preparate în diverse moduri. Sunt legume bogate în apă, fibre, antioxidanți și au doar 30 cal / 100 g, spune Mihaela Bilic.

Citește și Scandal uriaş provocat de Mihaela Bilic. Nutriţionista, pusă la zid: „Face orice pentru bani!”

Vinetele sunt printre cele mai consumate legume în sezonul rece. Toată lumea le adoră, mai ales că pot fi integrate în numeroase combinații alimentare.

„Vinete pentru toate gusturile.

Este un fruct consumat sub formă de legumă și vine tocmai din India. Există într-o varietate de peste 20 soiuri/ culori, cea mai gustoasă și mai des folosită fiind varianta mov-vineție. Se poate prepara într-o multitudine de rețete, de la aperitive până la desert.

Să nu credeți că doar noi o iubim, vânăta este prezentă în meniul internațional! Noi îi spunem “salată de vinete”, iar francezii “caviar d’aubergines”. Dacă punem pastă de susan avem “Baba Ganous”, varianta libaneză, iar în Maroc se numește “Zaalouk”, cu chimen și coriandru.

Rețetele savuroase pe bază de vinete cuprind un trio mediteranean: “Parmigiana di melanzane” din Italia, “Ratatouille” din Franța și “Musaka” din Grecia.

Nu uitați de vinetele umplute cu carne, ciuperci, orez sau legume, gătite în tihnă la cuptor… sau de chipsuri de vinete, de ronțăit în canapea.

Vinetele pot fi o garnitură pentru carne (merg de minune cu pulpa de miel) sau o variantă de murături (puse la borcan cu oțet, usturoi și mărar). Celebrul chef Alain Ducasse are chiar o rețetă de cremă de ciocolată în care vânăta coaptă înlocuiește untul.

Cât despre valoarea nutritivă, nicio grijă, vânăta este bogată în apă, fibre și antioxidanți și are doar 30cal/100g. Cu o singură condiție: să fim zgârciți cu uleiul!”, a scris Mihaela Bilic în Social Media.

Citește și Mihaela Bilic a dezvăluit dieta de toamnă. Ce alimente ar trebui să fie nelipsite din farfuria noastră: „Ne trebuie anticorpi ca să rezistăm la boli”