Mihaela Bilic, despre cum ne influențează bacteriile sănătatea și silueta: „N-ar fi rău să ținem cont!”

Mihaela Bilic a explicat de ce sunt importante bacteriile pentru funcționarea optimă a organismului și, totodată, pentru siluetă.

15 mai 2023, 23:27
Mihaela Bilic, despre cum ne influențează bacteriile sănătatea și silueta: „N-ar fi rău să ținem cont!”
Mihaela Bilic, despre cum ne influențează bacteriile organismul

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat importanța bacteriilor în funcționarea optimă a organismului și cum ne influențează acestea sănătatea și, în același timp, silueta.

„Bacteriile ne influențează silueta și sănătatea. Așa cum există o amprentă tactilă unică pentru fiecare individ și populațiile de bacterii care trăiesc în organismul nostru variază de la o persoană la alta. De la siluetă până la preferințele alimentare și starea de sănătate, totul este influențat de bacterii.

Citește și: Cele mai bune metode pentru a scăpa de celulită. Mihaela Bilic dezvăluie cele 10 reguli de aur pe care trebuie să le respectăm

Bacteriile intestinale au de 150 de ori mai multe gene decât ființa umană, iar această amprentă genetică enormă se numește microbiom și este influențat continuu de stilul nostru de viață. 

S-a demonstrat deja că intestinul persoanelor supraponderale găzduiește mai multe bacterii specializate în metabolizarea glucozei, deci se îngrașă mai ușor. Buna dispoziție este și ea influențată de microbiom, persoanele în vârstă au mai puține bacterii cu acțiune antistres, sunt mai predispuse la depresie și anxietate. Tot de genele bacteriilor intestinale depinde și rezistența la substanțe toxice- avem bacterii care influențează capacitatea ficatului de a elimina toxinele din medicamente.

Citește și: Mihaela Bilic, dietă cu care arată fabulos la 52 de ani: „Beau lapte ca un bebeluş, mănânc o dată-n zi, nu îmi place apa”. Detalii despre „dieta săracului”

Din punct de vedere alimentar există produse care fac bine unora și altora nu, tot pe bază de microbiom: soia are efect de protecție împotriva cancerului și bolilor cardiovasculare la peste 50% dintre asiatici. În cazul europenilor acest efect scade la 25-30% datorită faptului că intestinele occidentalilor nu au gene bacteriene adaptate pentru a metaboliza complet soia. Deci n-ar fi rău să ținem cont de tradițiile alimentare, ele au determinat amprenta noastră genetică, enzimatică și bacteriană!”, a explicat Mihaela Bilic, pe rețelel sociale.