Mulți români obișnuiesc să depoziteze roșiile în frigider, însă, pentru a-și menține gustul și aroma, acestea trebuie puse într-un alt loc. Potrivit specialiștilor, roșiile își pierd structura și gustul atunci când sunt ținute la rece.
Citește și: Legumele pe care le poți planta în luna iulie. Secretele pentru o recoltă bogată și sănătoasă
În cazul în care obișnuiești să ții roșiile în frigider, află că acest lucru nu este deloc recomandat de specialiști. Roșiile se numără printre cele mai căutate alimente, mai ales în sezonul cald. Acestea pot fi consumate atât individual, cât și în salate sau sosuri. Însă, din păcate, mulți oameni nu le depozitează corespunzător.
Pe timpul verii, mulți oameni obișnuiesc să păstreze roșiile la rece în frigider, considerând că acestea se vor păstra mai bine în acest fel. Însă, experții avertizează că această metodă nu este corectă.
Atunci când sunt ținute la temperaturi mai mici de 10 grade, roșiile pot avea de suferit. Structura lor celulară poate fie afectată și, implicit, gustul, care nu va mai fi aromat, ci fad. Specialiștii recomandă ca roșiile să fie păstrate la temperatura camerei, într-un spațiu aerisit și ventilat, dar ferit de razele soarelui. În acest mod, nu se vor altera și nici nu își vor pierde gustul.
Ține roșiile într-un bol de ceramică sau într-o ladă de lemn, într-o zonă mai răcoroasă din bucătărie sau chiar în cămară, dacă dispui de un astfel de spațiu. În același timp, pentru a se păstra cât mai bine, roșiile pot fi depozitate cu codița în jos astfel încât să reduci nivelul de evaporare a umezelii.
Fructele și legumele rezistă cel mai bine la temperatura camerei. În anumite situații, temperaturile reci pot avea un efect de conservare, dar acest lucru nu se întâmplă în cazul tuturor, iar efectul poate fi chiar opus.
Spre exemplu, ceapa și usturoiul nu trebuie ținute la rece. Cel mai recomandat este ca ceapa să fie ținută în cutii de carton sau în pungi de hârtie perforate, la umbră. Dacă este ținută în frigider, aceasta se va strica foarte repede. O altă metodă este păstrarea cepei într-un pahar cu apă, la temperatura camerei, timp de 2-3 zile. Aceasta poate fi acoperită cu o pungă de plastic, dacă, totuși, dorești să o pui în frigider.
Cât despre usturoi, acesta nu va mai avea același gust dacă va fi ținut în frigider. Este recomandat să îl depozitezi într-un loc răcoros, unde nu este afectat de razele soarelui.
Mai mult, castraveții nu trebuie ținuți în frigider, căci aroma lor va fi afectată și vor dezvolta mucegai, potrivit lovedeco.ro.