Nicolae Dică e noul antrenor al lui FCSB. Singura condiţie pe care i-a acceptat-o Gigi Becali

Nicolae Dică (42 de ani) a ajuns, marți dimineață, la baza din Berceni pentru a sta de vorbă cu jucătorii, după care va fi prezentat, cel mai probabil, în cadrul unei conferințe de presă, ca noul antrenor al celor de la FCSB.

26 iul. 2022, 11:21
Nicolae Dică e noul antrenor al lui FCSB. Singura condiţie pe care i-a acceptat-o Gigi Becali
Nicolae Dică e noul antrenor al lui FCSB

Nicolae Dică e noul antrenor al lui FCSB. Fostul „decar” al roş-albaştrilor va ajunge la „Palat” pentru a semna contractul. Nicolae Dică va fi pe banca tehnică la meciul de joi cu Saburtalo, din Conference League. El îl înlocuieşte oe Anton Petrea, care a demisionat, luni, după înfrângerea din Giuleşti cu Rapid, scor 0-2.

Gigi Becali anunţă apocalipsa la FCSB. „Începe operațiunea de retragere din fotbal!”

„M-a întrebat de ce n-am venit data trecută, în vară. I-am spus că, atunci când am venit la națională, i-am promis lui Mirel că voi fi alături de el. Da, mă așteptam să fiu căutat. De fiecare dată când e vorba de un nou antrenor, sunt căutat pentru că am făcut ceva acolo, pentru cum muncesc, ce fac eu zi de zi la echipă”, a spus Nicolae Dică la Orange Sport.

„Dică este antrenorul. Nu a fost greu de convins. A zis că vrea bani doar la performanță. Am întrebat „Cum să luați bani când pierdeți?”. A zis că vrea bani la performanță și vrea mai multă libertate. „Lasă-mă câteva meciuri pentru a-mi impune filozofia!”. Am spus „Bine, te las pe tine, dar vreau să promovezi tinerii”. El va face schimbările. Va avea libertate în tur. Să vedem dacă va fi pe primul loc sau la maximum 3 puncte de CFR Cluj sau Craiova. Nu-i pot pune obiectiv calificarea. Vorbim de viitor. I-am zis că poate să joace cum vrea cu Tavi Popescu. A spus că vrea să schimbe sistemul, să-i dea libertate lui Tavi Popescu, în spatele vârfului. Nu i-am impus sistemul, am cerut doar jucători. Nici măcar echipa de start nu o impun”, a spus Gigi Becali la conferința de presă în care l-a prezentat pe Nicolae Dică.

Gigi Becali, după ruşinea suferită de FCSB: „Suntem prea proşti, ies din fotbal!”

Nicolae Dică, ultima oară „secund” al lui Mirel Rădoi (40 de ani) la echipa națională,a avut o singură condiţie pentru Gigi Becali, şi anume să nu-ii fie impuse schimbări la pauză! „Am lucrat cu el, am avut rezultate. E un om cuminte, poți să lucrezi oricând”, a spus Gigi Becali. Nicolae Dică a mai lucrat la FCSB ca „secund” al lui Mirel Rădoi (iunie 2014 – decembrie 2015), dar și antrenor principal (iunie 2017 – decembrie 2018). A calificat echipa în grupele Europa League, în sezonul 2017 – 2018, după ce a pierdut play-off-ul de Champions League cu Sporting Lisabona. În grupe, FCSB a obținut 10 puncte, după meciurile cu Viktoria Plzen, Lugano și Hapoel Beer Sheva, și a acces, de pe poziția secundă, în 16-imile de finală, unde a pierdut cu Lazio. A fost ultima campanie europeană în care FCSB a reușit să intre în grupele unei competiții.