Nicuşor Dan, suspect de coronavirus. S-a izolat la domiciliu după ce a participat la şedinţa PNL

Nicușor Dan, candidat la Primăria Capitalei, a anunţat că a intrat în izolare la domiciliu deoarece a participat la şedinţa PNL de luni la care a fost prezent şi senatorul Vergil Chiţac, depistat cu coronavirus.

RomaniaTV.net
13 mart. 2020, 11:20
Nicuşor Dan, suspect de coronavirus. S-a izolat la domiciliu după ce a participat la şedinţa PNL

„Am participat luni la ședința Biroului Politic Național al PNL la care a fost prezent senatorul Chițac. La acea ședință, BPN a validat susținerea candidaturii mele la Primăria Capitalei. Voi rămâne izolat la domiciliu împreună cu familia până la rezultatul testului”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Nicușor Dan a menţionat că a sunat la numărul unic de pe site-ul Ministerului Sănătății.

„Apelul meu a fost preluat în 7-8 minute și am vorbit cu o persoană amabilă și bine informată. Am fost direcționat către Direcția de Sănătate Publică din sectorul în care locuiesc. E important să ne păstrăm calmul și să respectăm regulile impuse de autorități. Sănătatea oamenilor din jur și în special a persoanelor vulnerabile depinde de acțiunea responsabilă a fiecăruia dintre noi”, mai scrie candidatul la Primăria Capitalei, care a obţinut susţinerea PNL.

Nicuşor Dan a declarat că la şedinţa PNL de luni au fost „vreo 100-120 de persoane în sală” şi că a fost la aproape 20 de metri de senatorul liberal Vergil Chiţac, care a fost infectat cu coronavirus.

„Sunt 99% sigur că nu mi s-a întâmplat nimic”, a precizat Nicuşor Dan, la Digi24.

Întrebat dacă ar fi cazul ca alegerile anticipate să fie amânate, Nicuşor Dan a răspuns: „să ne concentram pe ce e de făcut în următoarele 2-3 săptămâni, o să mai crească numărul de îmbolnăviri, după care sper să scadă numărul, caz în care nu va fi nevoie”.

Citeşte şi: Ludovic Orban şi toţi şefii PNL, suspecţi de coronavirus! „Mă voi izola la Vila Lac 1”