Nicuşor Dan: „Trăim într-un oraş sufocat de poluare”

Nicușor Dan  crede că una dintre problemele mari ale Bucureștiului o rprezintă construcțiile ilegale.

RomaniaTV.net
01 iun. 2020, 18:02
Nicuşor Dan: „Trăim într-un oraş sufocat de poluare”

„Trăim într-un oraș foarte dens, suntem sufocați de poluare. Nu avem un PUZ nou care să stabilească un plan al orașului. Spațiile verzi dispar, devin dintr-odată construibile. Există o dispoziție clară în lege care spune că nu poți transforma spațiul verde și, totuși, asta se face”, este de părere Nicușor Dan. 

Referitor la clădirile cu bulină din București, Nicușor Dan are o soluție. ”Sunt mai mult de 9000 de clădiri cu risc seismic. Primăria are bani să facă expertizarea, un miliard de euro pe an, dar până acum s-a implicat în chestiuni absolut ridicole. Trebuie expertiză, trebuie un proiect, o administrație serioasă asta ar trebui să facă. E pur și simplu o lene administrativă”, consideră candidatul la primărie.

Construcţiile din Parcul Herăstrău şi Pădurea Băneasa, suspendate de Tribunalul Bucureşti. Magistraţii au suspendat PUZ-ul Sectorului 1 

Când scăpăm de trafic în opinia lui Nicușor Dan

”Trafic are mai multe componente: managementul traficului, trebuie să tragi niște cabluri, să corelezi niște semafoare. Beneficiul este undeva la 10 la sută, spun specialiștii. Trebuie făcute pe tehnologia modernă. A doua componentă este cea de infrastructură, aici investițiile au fost ridicole. A treia, foarte spinoasă, cea a parcărilor. Trebuie să facem acele mari parcări la intrarea în oraș corelate cu transportul public. Șoseaua de centură este o investiție pe care Primăria poate să o ia de la Ministerul Transporturilor și să o facă în patru ani. Trebuie să avem un sistem informatic prin care toate locurile de parcare să fie introduse și toate să coste”, a declarat Nicușor Dan la Realitatea PLUS.

Ludovic Orban: Blocul de dreapta îl va susține pe Nicușor Dan

Președintele PNL, Ludovic Orban, a ținut să infirme zvonurile care indicau că liberalii nu-l mai susțin pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei și a spus că speră ca în perioada următoare întreg blocul de dreapta să se încoloneze în spantele lui Nicușor Dan. 

”Cu siguranță! Nicușor Dan nu este doar candidatul nostru. El a fost desemnat și de USR București, prin votul membrilor. Ar putea să obțină și susținerea PMP. Practic, întreg blocul de dreapta îl va susține pe Nicușor Dan, un om profilat deja, un om care a prezentat soluțiile pentru București.

PNL a luat decizia în unanimitate în Biroul Politic Național și îl susține pe Nicușor Dan.”, a spus Ludovic Orban, la Digi24.


loading...