Nu te lăsa păcălit de diete MINUNE: De ce SLĂBEŞTI când renunţi la PÂINE

Ai auzit şi tu, probabil, de prietene sau colege încântate că au slăbit rapid după ce au eliminat pâinea din dieta zilnică. Specialiştii îţi explică exact ce se întâmplă în corpul tău şi de ce dispar kilogramele când alegi să mănânci fără pâine.

RomaniaTV.net
12 dec. 2016, 13:40
Nu te lăsa păcălit de diete MINUNE: De ce SLĂBEŞTI când renunţi la PÂINE

Dietele care elimină carbohidraţii din alimentaţie sunt pe val şi cu siguranţă ai încercat sau ai auzit de efectele benefice asupra siluetei ale unui astfel de regim.

Iată, însă, ce se întâmplă, de fapt, în organismul tău când renunţi la pâine, paste şi alte alimente bogate în carbohidraţi:

Citeşte şi  Acest FRUCT are mai mult zahăr decât o gogoaşă

1. Pierzi kilograme… de apă

Când reduci aportul de carbohidraţi, nu poţi să nu observi cum cântarul indică tot mai puţine kilograme într-un timp relativ scurt. Însă nu te amăgi, crezând că acea cifră indică grăsimile de pe abdomen care te părăsesc. De fapt, pierzi apă.

„Când carbohidraţii sunt depozitaţi în organism sub formă de glicogen, fiecare gram de carbohidraţi poartă de trei sau patru ori greutatea lui în apă”, arată nutriţionistul Marie Spano. Astfel, când elimini carbohidraţii din dietă şi organismul începe să folosescă depozitele de glicogen, se elimină o cantitate semnificativă de apă.

Citeşte mai mult pe feminis.ro