O săptămână de concediu plătit, în perioada 30 octombrie -7 noiembrie, în toată ţara pentru a limita pandemia. Decretul a fost semnat de preşedintele Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a aprobat miercuri propunerea de a oferi o săptămână de concediu plătit pentru toţi cetăţenii între 30 octombrie şi 7 noiembrie.

20 oct. 2021, 17:03
O săptămână de concediu plătit, în perioada 30 octombrie -7 noiembrie, în toată ţara pentru a limita pandemia. Decretul a fost semnat de preşedintele Putin

Concediu plătit timp de o săptămână pentru toată lumea. Măsura se aplică în Rusia, ţară care o duce mai rău decât România în pandemia de coronavirus. Decizia a fost luată pentru a încerca limitarea valului epidemic de COVID-19 în Rusia, relatează Moscow Times.
„Susţin propunerea de a declara perioada 30 octombrie – 7 noiembrie nelucrătoare„, a declarat Putin, înainte de a-i ruga pe ruşi, să se vaccineze: „Vă rog, fiţi responsabili!”. „La nevoie, putem extinde perioada nelucrătoare”, a mai declarat președintele rus.

Măsurile reprezintă de fapt o vacanță plătită pentru toți lucrătorii din domeniile neesențiale, notează presa din Rusia.

Putin a subliniat, într-o întâlnire cu guvernul de la Moscova, importanța vaccinării și a cerut extinderea la nivel național a testărilor. „Este ciudat faptul că persoanele bine educate, persoanele cu studii avansate, nu vor să se vaccineze. Avem un vaccin sigur și eficient”, a spus Putin. „Vă invit să vă vaccinați. La mijloc sunt viețile voastre și cele ale oamenilor apropiați vouă”, a mai declarat președintele rus. „Avem doar două variante de a scăpa de această problemă: îmbolnăvirea sau vaccinarea, dar este mai bine să vă vaccinați„, a completat el.

Ședință de urgență la Palatul Cotroceni pentru stabilirea de noi restricții. Klaus Iohannis: „Sunt necesare măsuri urgente, e nevoie de ele acum!”
Guvernul rus a fost până acum reticent în a impune un blocaj la nivel național, în ciuda faptului că a avut cel mai mare număr de morți Covid-19 din Europa și a raportat până în prezent al doilea cel mai mare număr de decese zilnice din lume după Statele Unite.

Iată noile restricții care ar putea fi impuse în România! Certificatul verde ar putea deveni obligatoriu la muncă, iar localităţile cu incidenţă mare vor intra în carantină de noapte
Autorităţile din întreaga Rusiei au încercat să ia măsuri pentru a limita răspândirea COVID-19, ceea ce reflectă un sentiment tot mai acut de urgenţă în contextul în care oamenii sunt foarte reticenţi să se inoculeze cu vaccinul rusesc Sputnik V, notează presa din Rusia.