Persoanele asimptomatice infectate cu COVID să nu mai stea în spitale până la negativarea bolii prin două teste – propunere

Comisia ştiinţifică anti-Covid propune ca persoanele asimptomatice infectate cu noul coronavirus să nu mai stea în spital până la negativarea boli prin doua teste, aşa cum se întâmplă în prezent, potrivit Digi 24.

RomaniaTV.net
22 iun. 2020, 08:14
Persoanele asimptomatice infectate cu COVID să nu mai stea în spitale până la negativarea bolii prin două teste – propunere

Persoanele asimptomatice infectate cu coronavirus ar trebui să stea în spital între opt și zece zile până a se lua o decizie medicală în funcție de simptome, se arată în propunerea Comisiei ştiinţifice anti-Covid citată de Digi 24.

Dacă apar simptome de coronavirus, pacientul va rămâne în spital. În caz contrat, va putea pleca acasă, fără să mai aștepte cel de-al doilea test negativ.

Citeşte şi: Andrei Ştefănescu o face PRAF pe Olivia Steer, după ce l-a acuzat că minte şi nu are coronavirus: „Cât de câine să fii și cât de rău”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că va lua în calcul o astfel de propunere atunci când transmiterea nu va mai fi atât de mare cum e în prezent.

Citeşte şi: O vedetă din România, declaraţii cutremurătoare după ce a fost testată pozitiv cu coronavirus: „Am văzut moartea cu ochii”

 

Nelu Tătaru: „Ne apropiem de un moment când o să vedem că avem o dublare sau triplare a numărului de cazuri pe zi”

Ministrul Sănătăţii a declarat că autoritățile încă sunt capabile să gestioneze această creștere a numărului de cazuri noi, dar transmiterea comunitară este accentuată şi este posibil să ajungem într-un moment când vom asista la o dublare sau chiar triplare a acestor numere.

Citeşte şi: Actorul Ioan Haiduc, adevărul despre vedetele de la Antena 1 infectate cu coronavirus: „Am vorbit cu Adriana Trandafir la telefon”

„Suntem într-un moment în care gestionăm această creștere oarecum prognozată de către noi, suntem într-o perioadă în care recomandăm în continuare respectarea regulilor de distanțare socială, de igienă, precum portul măștii în spații închise, la locul de muncă sau în mijloacele de transport în comun.

În măsura în care aceste reguli sunt respectate, atât eu cât și colegii mei putem gestiona aceste creșteri care sunt niște creșteri progresive, nu sunt niște creșteri exponențiale și putem gestiona acele cazuri care se găsesc în acest moment în terapie intensivă.

Noi am plecat pe o pantă descendentă în care aveam o transmitere de 0,6, 0,7 și am ajuns la o transmitere de 1,2, 1,4. Suntem într-un moment în care gestionăm, dar transmiterea comunitară există în acest moment, devine accentuată și ne apropiem de un moment în care o să vedem că avem dublare sau triplare de cazuri pe zi.

Acela va fi momentul în care vom avea o problemă. Nu suntem la acel moment, dar repet: Ca să nu ajungem acolo sunt regulile de igienă, de distanțare care trebuie păstrate.

Noi am făcut măsuri de relaxare a unor activități, dar acele măsuri au venit însoțite de niște norme de aplicare în vederea desfășurării și funcționării acelor activități.

Fiecare din aceste norme trebuie respectate.

În zilele următoare vom evalua aceste reguli și organele de control vor fi acolo.”, a spus Nelu Tătaru la Digi24.