Plăcinte ruseşti cu varză, reţeta pe care trebuie să o încerci. Cum să faci Pirojki cu varză

Plăcintele ruseşti cu varză sunt extrem de delicioase. Dacă nu ai mâncat aşa ceva până acum, este timpul să încerci. Se prepară foarte uşor.

17 ian. 2022, 11:44
Plăcinte ruseşti cu varză, reţeta pe care trebuie să o încerci. Cum să faci Pirojki cu varză

Plăcinte ruseşti cu varză, reţeta pe care trebuie să o încerci. Se prepară un aluat dospit și se călește o varză albă cu ceapă și morcovi. Morcovii sunt opţionali, însă dau un gust excelent plăcinţelelor.

Plăcinte ruseşti cu varză, reţeta pe care trebuie să o încerci. Ingrediente

Pentru prepararea aluatului au nevoie de următoarele ingrediente: 750 gr făină, şapte grame de drojdie uscată, o linguriță de zahăr, o linguriță de sare, 350 ml lapte cald, 100 grame de unt, două gălbenușuri pentru uns.

Citeşte şi Slănina la micul dejun. Nutriţioniştii recomandă 3-4 felii în dimineţile geroase. Secretul pentru o imunitate de oţel!

Pentru umplutura plăcintelor ai nevoie de o varză albă, o ceapă, un morcov, sare, piper, trei linguriţe de ulei.

Mod de preparare Plăcinte ruseşti

Începem să pregătim aluatul. Se pune laptele la încălzit şi untul la topit. Între timp, cernem făina, adăugând un praf de sare. După care, facem o adâncitură în mijlocul făinii şi punem drojdia amestecată cu zahărul. Adăugăm puţin lapte cald şi amestecăm până când se dizolvă drojdia şi zahărul, apoi amestecăm cu făina din vas, adăugând treptat laptele cald și untul topit. Frământăm aluatul până când devine omogen și nu se mai lipeşte. Îl lăsăm la dospit aproximativ o oră.

Între timp, ne ocupăm de umplutură. Tăiem varza fideluţă, o amestecăm bine într-un vas, adăugăm puțină sare și puțin piper. O lăsăm așa 10-12 minute, pentru a-și lăsa lichidul în vas.

În acest timp, curăţăm ceapa şi o tocăm mărunt. Morcovul îl dăm pe răzătoare. Se pune uleiul la încins, apoi călim ceapa cu morvul. Scurgem bine varza și o adăugăm peste ceapă şi morcov şi amestecăm bine. Lăsăm legumele să se călească la foc mic, aproximativ 25 de minute. Nu uitaţi să mai amestecaţi din când în când.

După ce s-au călit, lăsăm legumele să se răcească.

În momentul în care alutul şi-a dublat volumul, pornim cuptorul la 180 de grade. Se presară puţină făină pe masa de lucru, apoi împărţim aluatul în 12 bucăţi egale.  Modelăm bucățile de aluat în forme sferice, potrivit retetefeldefel.ro. 

Cu ajutorul sucitorului, întindem bucățile de aluat în foi mai subțiri, circulare. Punem pe fiecare foaie de aluat câte o lingură din compoziția de varză, apoi unim marginile aluatului peste umplutură, răsucindu-le ușor pentru a nu se desface. Așezăm plăcintele în tava cuptorului, tapetată cu hârtie de copt.

Citeşte şi Greşeala majoră pe care aproape toate gospodinele o fac atunci când pregătesc cartofi prăjiţi. Secretul pentru ca preparatul să nu absoarbă mult ulei şi să aibă un aspect apetisant, dezvăluit de un renumit chef american

Ungem plăcintele cu unul sau două gălbenușuri bine amestecate, cu ajutorul unei pensule de patiserie. Introducem tava la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.

Se servesc calde, cu smântână sau reci. Sunt absolut delicioase.

Poftă bună!