FESTIVALUL de la SIGHIŞOARA. Poveştile cu domniţe şi cavaleri curajoşi prind viaţă VIDEO

Cavaleri, domniţe, trubaduri şi meşteri pricepuţi din toate colţurile lumii au invadat Sighişoara la sfârşitul lunii iulie. Organizatorii celei de-a XXIII-a ediții a Festivalului Sighișoara Medievală intenționează să intre în Guinness Book cu trei recorduri: cea mai mare sabie, cel mai mare drapel al unui festival și cel mai mare covrig rotund.

25 iul. 2015, 07:25
FESTIVALUL de la SIGHIŞOARA. Poveştile cu domniţe şi cavaleri curajoşi prind viaţă VIDEO

Între zidurile cetăţii are loc la sfârşitul lunii iulie Festivalul Medieval care se află la a 23 a ediţie. Spectacolul ajunge direct în Cartea Recordurilor datorită celui mai mare steag al cavalerilor, lung de 30 de metri şi lat de 5 metri. 

Citeşte şi Festivalul Sighişoara Medievală XXIII va încerca să intre în Guinness Book cu trei recorduri

Încercăm să surprindem spectatorii cu o nouă temă, și anume „Cinci secole de muzică și teatru medieval”. Asociația Culturală Teatrul Scena, organizatoarea festivalului, a decis să ne înscriem în cursa pentru Guinness Book cu cea mai mare spadă confecționată în timpul unui festival medieval, apoi cel mai mare drapel arborat în cadrul unui festival de artă medievală și cel mai mare covrig rotund din lume, credem noi cu diametrul de 20 de metri. Pe plan național intenționăm să doborâm un alt record prin confecționarea celei mai mari măști populare, estimăm undeva la patru metri înălțime, de către meșteri populari din Moldova și Maramureș„, a spus Liviu Pancu, directorul artistic al Festivalului.

Spada va avea circa 4 metri înălțime, va fi confecționată pe parcursul festivalului de mai mulți meșteri din Târgu Mureș, Sighișoara și din Bistrița și va purta o serie de blazoane pe gardă — blazonul Sighișoarei, blazonul Cavalerilor Lup și a Cavalerilor Templieri ai Sfântului Bernard.

Drapelul de 30 metri va fi arborat pe Turnul cu Ceas de la intrarea în Cetate, va purta însemnele Festivalului Sighișoara Medievală și va exprima dorința organizatorilor de a înființa în Transilvania primul centru est-european medieval în cadrul acestui festival.

 

Covrigul va fi executat de 50 de voluntari care vor frământa aluatul, profesioniști în domeniul brutăriei și panificației.

Liviu Pancu a precizat că întrucât Festivalul Sighișoara Medievală este primul festival-spectacol din România, această ediție va fi marcată de o „confruntare” a menestrelilor în Piața Centrală a Cetății Medievale.

În acest an festivalul se va desfășura pe parcursul a patru zile, prima zi va fi dedicată meșteșugarilor, iar spectacolele propriu-zise sunt programate vineri, sâmbătă și duminică.

În acest an, organizatorii au decis ca directorul onorific al Festivalului Sighișoara Medievală să fie, post-mortem, regizorul și actorul Sergiu Nicolaescu, iar în memoria lui vor fi organizate și o serie de proiecții de filme, cum sunt „Nemuritorii” și „François Villon — Poetul vagabond”.

Citeşte şi Descoperire uimitoare în Sighişoara: Oraşul deţine cel mai vechi…