Primul caz de infectare cu tulpina indiană de COVID în Grecia. Alertă în duminica Floriilor

Autorităţile sanitare din Grecia sunt în alertă, după ce a fost depistat pirmul caz de contaminare cu varianta de COVID-19 care se află la originea unui val al epidemiei din INdia.

25 apr. 2021, 20:00
Primul caz de infectare cu tulpina indiană de COVID în Grecia. Alertă în duminica Floriilor

Primul caz de infectare cu tulpina indiană de COVID în Grecia a fost depistat chiar în duminica Floriilor. Contaminarea a fost constatată în cazul unei tinere care a călătorit în Emiratele Arabe Unite.

„Un eşantion pozitiv (…) cu varianta dominantă în India a fost descoperit la o femeie străină în vârstă de 33 de ani care locuieşte la Atena şi care a efectuat o călătorie, la 4 aprilie, la Dubai”, a anunţat Organismul naţional de sănătate publică EODY, conform News.ro.

Citeşte şi: Atenţionare de călătorie pentru românii care pleacă Grecia. Se anunţă fenomene extreme

”Este vorba despre primul caz al unei variante indiene în Grecia”, a afirmat un oficial din Ministerul grec al Sănătăţii, sub protecţia anonimatului.

Citeşte şi: Noul protocol de tratament pentru pacienţii COVID, explicat de medicul Virgil Musta. De ce nu se recomandă Ivermectina

Săptămâna aceasta, autorităţile din Elveţia au anunţat că a fost identificat în ţară un prim caz de tulpină indiană a COVID-19, responsabilă pentru un focar epidemic în India.

”Primul caz de tulpină indiană a COVID-19 a fost detectat în Elveţia”, a anunţat Oficiul federal elveţian pentru Sănătate Publică într-un mesaj postat pe Twitter.

Cazul a fost depistat la o persoană aflată în tranzit pe unul dintre aeroporturile ţării. Autorităţile elveţiene nu au oferit însă detalii suplimentare.

Informaţia despre primul caz de infectare cu tulpina indiană COVID-19 survine după ce autorităţile din Belgia au anunţat detectarea în ţară a 20 de studenţi indieni testaţi pozitiv la tulpină. Aceşti tineri aterizaseră la Paris pe 12 aprilie, conform Agerpres.

Citeşte şi: Tulpina braziliană de COVID, mai periculoasă decât varianta originală. Avertismentul cercetătorilor: Este deosebit de îngrijorător

Sistemul de sănătate din India este copleşit din cauza noului val de infecţii atribuite parţial noii tulpini ”duble mutante”, cunoscută sub numele B.1.617.

Numeroase ţări şi-au suspendat temporar legăturile aeriene cu India. Elveţia ar putea să claseze India ca ţară cu risc crescut şi să o adauge pe ”lista roşie”, au declarat autorităţile sanitare elveţiene.

Persoanele din ţările plasate pe lista roşie trebuie să respecte o carantină de zece zile la sosirea în Elveţia.

Citeşte şi: Bilanţ vaccinare 25 aprilie 2021. Peste trei milioane de români s-au vaccinat anti-COVID