Programul Casa Verde Fotovoltaice. Singura regiune care mai dispune de fonduri este Bucureşti – Ilfov

Singura regiune care mai dispune de fonduri pentru programul "Casa Verde Fotovoltaice" este Bucureşti - Ilfov. Peste 26.000 de dosare de finanţare au fost depuse, până în prezent, cele mai multe pentru Regiunea Nord-Est, arată datele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), citate, miercuri, într-un comunicat de presă de către o firmă autorizată să execute lucrări de instalare în acest program.

RomaniaTV.net
19 feb. 2020, 08:44
Programul Casa Verde Fotovoltaice. Singura regiune care mai dispune de fonduri este Bucureşti – Ilfov

Potrivit sursei citate, în acest moment, în programul guvernamental au fost depuse 26.300 de dosare la nivel naţional, cele mai multe pentru Regiunea Nord-Est, cu 4.116 de cereri, pentru finanţări în valoare de 81,98 milioane de lei.

Pe de altă parte, numărul cel mai mic de dosare a fost înregistrat în Regiunea de Vest, respectiv 2.643 de cereri, în valoare de 52,2 milioane de lei.

„Deşi fondurile pentru celelalte regiuni s-au epuizat, pentru zona Bucureşti-llfov se mai pot încă depune dosare. Pentru această regiune au fost înscrise în platforma AFM, până acum, 3.257 de dosare, în valoare totală de 80.000.000 de lei”, precizează reprezentanţii companiei E-acumulatori.ro.

În toamna anului trecut, în luna septembrie, AFM a suspendat înscrierile persoanelor fizice în acest program, în vederea efectuării unei analize a modului de funcţionare a acestui proces. Ulterior, programul a fost reluat în luna noiembrie.

Programul Naţional „Casa Verde Fotovoltaice” prevede instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională. Programul AFM asigură o finanţare de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 lei. Suma finanţată de către autoritate se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferenţa se suportă de către beneficiarul final, din surse financiare proprii.

Bugetul alocat acestui program este de 656 de milioane de lei, din care 536 de milioane de lei prin Programul Operaţional Regional (POR) şi 120 de milioane de lei, de la AFM, prin care aproape 27.000 de cetăţeni pot deveni prosumatori.

Dosarele de finanţare pentru noul program se depun exclusiv electronic.

Afacerile E-acumulatori.ro au început în anul 2002, iar în 2018 acestea au ajuns 9 milioane de lei (fără TVA), cu 10% mai mult faţă de anul anterior. E-acumulatori.ro este instalator autorizat de Administraţia Fondului pentru Mediu, prin firma P Plus 2002 SRL, în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice.

Citeşte şi Veste bună pentru românii care vor să acceseze programul Casa verde