Regina Marii Britanii s-a ascuns în tufişuri pentru a evita întâlnirea cu Nicolae Ceauşescu. Cine a făcut dezvăluirea uluitoare

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a ascuns în tufişurile din grădina Palatului Buckingham pentru a evita întâlnirea cu soţii Nicolae şi Elena Ceauşescu. Dezvăluirea a fost făcută de jurnalistul Robert Hardman în documentarul "Inside the Crowd. Secrets of the Royals", care a fost difuzat pe 21 mai, de postul britanic ITV, scrie The Independent.

RomaniaTV.net
24 mai 2020, 13:31
Regina Marii Britanii s-a ascuns în tufişuri pentru a evita întâlnirea cu Nicolae Ceauşescu. Cine a făcut dezvăluirea uluitoare

În 1978, Nicolae Ceauşescu a efectuat o vizită de stat în Marea Britanie, împreună cu soţia sa, Elena. A fost un eveniment istoric deoarece a fost prima vizită efectuată de un preşedinte comunist în Regatul Unit.

În documentarul „Inside the Crowd: Secrets of the Royals”, jurnalistul Robert Hardman şi fostul ministru de Externe, Lordul David Owen, au vorbit despre reacţia de adversitate pe caer a avut-o Regina Marii Britanii în timpul vizitei lui Nicolae Ceauşescu.

Regina Elisabeta a II-a şi-a scos câinii la plimbare şi, în momentul în care a văzut că soţii Ceauşescu se îndreaptă spre ea, a decis să se ascundă.

„Chiar nu aveam chef să le vorbesc”, ar fi spus Regina Marii Britanii.

„Pentru prima şi singura dată în viaţa ei, s-a ascuns într-un tufiş din grădina Palatului pentru a-şi evita oaspeţii”, a precizat jurnalistul Robert Hardman.

A murit fratele mai mic al dictatorului Nicolae Ceauşescu. Cine a fost Ion Ceauşescu

Lordul Owen a izbucnit în râs în momentul în care a vorbit despre întâlnirea Reginei cu soţii Ceauşescu.

„Regina suportă mulţi oameni, dar Ceauşescu a fost prea mult pentru ea. A spus foarte clar că nu i-a plăcut acea vizită”, a spus Lordul David Owen.

Nicolae şi Elena Ceauşescu au fost întâmpinaţi de Regina Elisabeta şi de Prinţul Philip la gara Victoria din Londra.

În 1978, soţii Ceauşescu erau primiţi în Marea Britanie cu onoruri şi ceremonie fastuoasă de însăşi Regina Elisabeta a II-a. Conduşi cu trenul regal de la aeroport la Gara Victoria, preşedintele Republicii Socialiste România a păşit pe covorul roşu de catifea şi a salutat familia regală, dar şi pe premierul James Callaghan prezent şi el la eveniment.

10 lucruri pe care nu le ştiai despre Nicolae Ceauşescu