Rețetă de cornulețe de casă cu rahat. Ingredientul care le face fragede și pufoase

Cornulețele de casă, indiferent de umplutură, pot fi alegerea perfectă atunci când vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un desert inedit, dar simplu de pregătit. Ai nevoie de doar câteva ingrediente!

05 nov. 2023, 09:43
Rețetă de cornulețe de casă cu rahat. Ingredientul care le face fragede și pufoase
Rețetă de cornulețe de casă cu rahat. Ingredientul care le face fragede și pufoase

Rețetă de cornulețe pufoase. Printre toate preparatele dulci, cornulețele cu rahat ocupă un loc important. Ele nu doar că ne amintesc de copilărie, dar sunt și foarte simplu de preparat, așa că oricând aveți poftă, puneți mâna pe lista de ingrediente și începeți!

Citește și: Cum prepară Anna Lesko cornulețele cu gem. Ingredientul special care îi dă o aromă deosebită

Rețetă de cornulețe cu rahat moi și fragede

Amatorii de preparate dulci știu că secretul constă în gramaj. Indiferent de rețetă, respectarea proporțiilor este foarte importantă pentru ca desertul să iasă ca la carte. Este și cazul cornulețelor cu rahat, care sunt mult mai bune când sunt fragede.

Ingrediente

  • 300 grame făină
  • 120 grame untură
  • 100 grame zahăr pudră
  • ouă
  • oțet
  • praf de copt
  • rahat
  • nucă măcinată și gem de prune
  • smântână
  • zahăr pudră pentru decor
  • esență de vanilie

Mod de preparare

Se pune într-un bol zahărul și untura, ingredientul principal în rețelele clasice de cornulețe. Untura poate fi înlocuită fie cu borș, fie cu vin alb, care se pune tot la început. Se amestecă untura și zahărul, iar mai apoi se pun și ouăle, puțin oțet și smântână.

Se amestecă bine, se adaugă și făina, esența de vanilie și un plic de praf de copt. Se frământă amestecul până se obține aluatul, iar dacă este mult prea lipicios, se mai pune făină. Aluatul trebuie să se dezlipească de mână ușor și să fie elastic. După ce este gata, se lasă la rece măcar o oră.

Cât aluatul se odihnește, se pregătește umplutura. Se taie rahatul și se amestecă nuca împreună cu dulceața de prune. Cornulețele pot fi umplute și cu alte ingrediente, de la mac, la unt, smântână sau doar nucă măcinată. Se scoate aluatul din frigider și se taie câte o bucată în formă de triunghi, iar mai apoi se pune rahatul, amestecul de nucă și dulceață de prune sau orice alte ingrediente și se rulează.

Se lasă la cuptor pentru circa 20 de minute la 190 de grade Celsius, iar după ce sunt gata se adaugă zahăr pudră. În aluatul pentru cornulețe mai poate fi adaugat și ulei ori apă minerală, dacă desertul este unul de post. Vor ieși la fel de gustoase precum cele care nu conțin ouă sau lapte ori unt.

Citește și: Cornuleţe în două culori cu untură, desertul fraged şi apetisant în faţa căruia nimeni nu rezistă