Reţetă delicioasă. Tortellini cu broccoli

Dacă nu ştiai acest lucru, află că tortellini reprezintă un tip de paste făinoase cu ou şi cu umplutură la mijloc, originare din Bologna. Extrem de delicioase, pastele tortellini pot fi preparate în combinaţie cu broccoli şi un gustos sos cu parmezan.

29 mai 2017, 09:24
Reţetă delicioasă. Tortellini cu broccoli

Tortellini cu broccoli – Ingrediente

1 kg broccoli, făcut bucheţele
350 g paste tortellini
3 linguri unt
½ ceapă tocată
3 căţei de usturoi, mărunţiţi
¼ linguriţă fulgi de ardei iute roşu
1 praf de nucşoară
500 ml smântână amestecată cu lapte în proporţii egale (250 ml smântână şi 250 ml lapte)
100 g parmezan ras, plus mai mult pentru servire
sare
piper

Mod de preparare

Fierbi broccoli sau îl prepari la aburi până se înmoaie. Fierbi pastele tortellini conform indicaţiilor de pe pachet şi păstrezi ¼ cană din apa în care le-ai fiert, chiar înainte să scurgi pastele. Alternativ, poţi să adaugi bucheţelele de broccoli în apa de la paste, în ultimele 2-3 minute de fierbere, dacă nu vrei să faci legumele la aburi. Când s-au fiert, le scurgi bine.

Cât timp se fac pastele, topeşti untul într-o tigaie, la foc mediu. Adaugi ceapa şi o căleşti 2 minute. Adaugi usturoiul, fulgii de ardei iute şi nucşoara şi le mai ţii pe foc 2 minute.

Torni jumătate din amestecul de lapte şi smântână şi laşi sosul să fiarbă la foc mic, 2-3 minute. Adaugi parmezanul ras şi reduci flacăra. Când s-a topit parmezanul, adaugi pastele tortellini şi broccoli, plus apa păstrată de la fierberea pastelor. Amesteci bine ca să se combine ingredientele şi fierbi totul câteva minute, ca să se îngroaşe sosul.

Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi serveşti pastele cu parmezan ras, dacă doreşti.

Pe lângă aceste paste cu broccoli, află pe clickpoftabuna.ro şi care este reţeta unor delicioase chifteluțe de pui cu cartofi natur!