S-a vândut cel mai scump panettone din lume! A costat 500.000 și e plin de diamante

Produsul de panificație, similar cu un cozonac, conține cinci kilograme de ciocolată provenind din Ecuador, șofran și mirodenii, toate învelite în foiță alimentară de aur de 22 de carate. Cofetarul care este „responsabil” pentru această capodoperă este italian.

27 dec. 2023, 07:55
S-a vândut cel mai scump panettone din lume! A costat 500.000 și e plin de diamante
S-a vândut cel mai scump panettone din lume! A costat 500.000 și e plin de diamante

Panettone-ul cu cel mai mare preț din lume a fost creat de un cofetar italian. Acest deliciu, asemănător cozonacului, este îmbogățit cu cinci kilograme de ciocolată și este acoperit cu foiță de aur de 22 de carate și înfrumusețat cu zeci de diamante. Acesta a fost comandat de un miliardar indiandrept cadou de nuntă pentru nepoata sa și a costat nu mai puțin de 700.000 de euro.

Citește și: Secretul unei rețete de panettone pur italienesc. Amalia Bellantoni a dezvăluit detaliul cheie care face desertul să fie special

Produsul de panificație, similar cu un cozonac, conține cinci kilograme de ciocolată provenind din Ecuador, șofran și mirodenii, toate învelite în foiță alimentară de aur de 22 de carate. Este decorat cu mai multe brățări cu diamante de diverse dimensiuni și valori, precum și cu o tiară din aur alb cu diamante.

Această capodoperă culinară, menită să-i încânte pe iubitorii tradiționalei prăjituri de Crăciun, a fost creată de patiserul Dario Hartvig, care a dedicat trei zile pentru realizarea ei. Luxul a devenit un obicei pentru Hartvig, ale cărui creații atrag atenția miliardarilor de mulți ani în atelierul său de patiserie din Carmagnola, la sud de Torino, Italia. Cu un deceniu în urmă, un magnat rus a comandat primul său desert prețios, un tiramisu de 80.000 de euro.

Un miliardar gurmand, devenit ulterior client fidel, i-a solicitat lui Hartvig să creeze un panettone luxos cu castane confiate și diamante, la un preț astronomic de 500.000 de euro. În vederea protejării acestor creații excepționale de furturi, Hartvig a adoptat măsuri similare magazinelor de bijuterii, iar clienții își ridică comenzile în afara programului normal al magazinului.

„La ora 4.00 dimineaţa şi-a trimis clientul meu rus persoana de încredere să ia panettonele. Clientul meu indianm seara târziu. Fiecare livrare are povestea ei”, declară el France Bleu.

Patiserul italian este cunoscut şi prin maxi-panettone – de 50 de kilograme -, la fel de impresionante. El îi vizează, cu acest produs, tot pe cei putred de bogaţi. În 2022, acestea au fost livrate la evenimente în Emiratele Arabe Unite (EAU) şi la Minte Carlo.

Citește și: EXCLUSIV Medicul Virgil Stroescu susține că postul previne cancerul: „La postul negru crește imunitatea. Devenim ca primii părinți în Eden care mâncau numai vegetale”