Sărbătorile de iarnă aduc restricţii în Europa. Măsuri dure adoptate înainte de Crăciun

Sărbătorile de iarnă aduc restricţii dure în Europa. Germania a intrat în carantină, iar în Marea Britanie autorităţile au anunţat noi măsuri de restricţie.

16 dec. 2020, 19:17
Sărbătorile de iarnă aduc restricţii în Europa. Măsuri dure adoptate înainte de Crăciun

Sărbătorile de iarnă aduc restricţii în Europa. Germania a intrat în lockdown cu doar câteva zile înainte de Crăciun. Şcolile şi saloanele se închid, în timp ce barurile, restaurantele şi centrele recreative sunt deja închise din luna noiembrie.

De asemenea, autorităţile interzic consumul de alcool în public, iar companiile trebuie să le permită angajaţilor să lucreze de acasă.

Noile restricţii vor rămâne în vigoare  până pe 10 ianuarie.

„Situaţia este mai serioasă ca oricând. Numărul de cazuri este mai mare ca niciodată şi continuă să crească. Haideţi să limităm contactul cu alte persoane cât mai mult. Haideţi să ne gândim la ce este important pentru noi”, îndeamnă Lothar Wieler, preşedinte al Institutului Robert Koch, potrivit Dw.com, citat de Mediafax.

Citeşte şi Noi restricţii în Europa. Danemarca închide şcolile pentru prima oară după luna aprilie, Grecia extinde lockdown-ul până în 2021

Sărbătorile de iarnă aduc restricţii în Europa. Noi măsuri în Marea Britanie

În Marea Britanie au intrat în vigoare noi măsuri de restricţii. Britanicilor, însă, le este greu să accepte aceste noi restricţii.

„Nu ştim când vom putea deschide şi asta este o mare provocare pentru că nu putem avea un plan de viitor”, spune Avinash Shashidhara, proprietarul unui restaurant, pentru ITV News.

„Vremurile în 2020 sunt foarte rele. Noi abia am ieşit de la cinema şi ne simţim grozav. Un mod foarte bun de a intra în scenariul trei”, povestesc alţi localnici.

Reamintim că aproximativ 140.000 de oameni din Marea Britanie au fost deja vaccinați anti-Covid în prima săptămână de la lansarea serului dezvoltat de Pfizer și BioNTech, au transmis miercuri autoritățile britanice.