SCANDAL în cazul copiilor intoxicaţi în tabără. Un părinte a făcut plângere PENALĂ împotriva profesorilor

Ancheta ia amploare în cazul copiilor intoxicaţi în tabăra de la Moeciu. Mama unuia dintre elevi depune plângere penală împotriva profesorilor care nu au anunţat imediat salvarea şi susţine femeia, ar fi încercat să ascundă incidentul.

RomaniaTV.net
18 iul. 2014, 05:48
SCANDAL în cazul copiilor intoxicaţi în tabără. Un părinte a făcut plângere PENALĂ împotriva profesorilor

Profesorii care coordonau tabăra de la Moeciu în care mai mulţi copii au suferit o toxiinfecţie alimentară ar fi încercat să muşamalizeze incidentul. Cel puţin aşa susţine un părinte, care a şi făcut plângere penală împotriva cadrelor didactice, care i-au dus pe copii la spital abia la două zile după ce au început să se simtă rău.

Acum, inspectoratul şcolar încearcă să afle dacă profesorii care au organizat tabăra s-au asigurat că pensiunea are aviz de funcţionare.

Mama unui copil aflat în tabără a povestit că despre problemele copiilor s-a aflat atunci când o fetiţă a trimis SMS acasă, spunând că se simte rău.

Citeşte şi Boala verii: cum tratezi rapid toxiinfecţia alimentară

„Din toate datele care exista, e clar ca s-a incercat musamalizarea acestui caz care a pus in primejdie viata copiilor nostri, ma refer la fiica mea. Am aflat de afectiunile copiilor de marti, de miercuri. Primul impuls a fost sa iau legatura cu dna Clinciu Gabriela, administrator, si apoi am aflat ca mai sunt copii care au varasaturi, greata. Fiica mea nu era in situatia asta. Eu am vorbit cu invatatoarea fiicei mele. In primul rand au incercat sa linisteasca parintii, a spus ca au mancat seminte. Seara, doamna care a primit SMS a plecat si a luat fetiţa din tabara”, a declarat Mirela Mănescu, la România TV. Aceasta a povestit că în prima seară copiii avuseseră în meniu un preparat cu pulpe de pui.

Constantin Traistaru, inspector general ISMB. „Intr-adevar, la Moeciu am avut doua grupuri din sectorul 6. Fata dnei Manescu e cea care a sunat acasa si a spus ca se simte rau, iar impreuna cu invatatoarea tatal fetitei a hotarat sa cheme salvarea. Exista asistenta in tabara si starea de sanatate a copiilor trebuie anuntata asistentei. Acestia nu s-au implicat, nu au anunat parintii, salvarea”, a spus Constantin Trăistaru. Acesta a precizat că ISMB va interzice cadrelor didactice în cauză să mai participe la astfel de activităţi şi că „probabil vor primi si sanctiuni administrative”.

Zece copii au ajuns la spital după ce un părinte a sunat la 112, iar micuţii au primit îngrijiri medicale. Revoltător este ca elevii s-au simţit rău două zile din cauza mâncării, dar profesorii nu au chemat medicii.

În tabăra de la Moeciu au plecat 300 de copii de la mai multe şcoli din Capitală, cu vârste între 7 şi 11 ani,  informează România TV. Tabăra a fost organizată de o asociaţie tuiristică, iar copii au fost însoţiţi atât de profesori, precum şi de o asistentă medicală.

După ce copiilor li s-a făcut rău din cauza alimentaţiei primite nu numai că nu au primit niciun ajutor, dar le-a fost interzis să îşi sune părinţii.