Secretul celor mai bune sarmale de post. Cu asta nu vei da greș niciodată

E postul Paștelui și în casele în care se ține post gospodinele caută idei de mâncări pentru a diversifica meniul. Sarmalele de post sunt o alegere potrivită în această perioadă. Însă ingredientele fac diferența și cu ele poți încânta familia cu o mâncare delicioasă.

30 mart. 2024, 14:54
Secretul celor mai bune sarmale de post. Cu asta nu vei da greș niciodată

Sarmale de post ca la bunica este rețeta cu care îi poți încânta pe cei dragi la masa de prânz în această duminică. Ai nevoie de foi de varză murată, 500 g suc de roșii, două cepe, 100 g de bulion, un morcov, 200 g de orez, două crengute de cimbru uscat, 3-4 linguri de ulei; cimbru uscat pentru compoziție; 4-5 foi de dafin și sare și piper după gust.

Pentru a obține sarmale de post mai gustoase este bine să puneți cât mai multe foi de dafin, cimbru uscat și piper, potrivit click.ro.

Citește și: Chifteluțele de post mănăstirești ca la Mănăstirea Prislop, un deliciu pentru această perioadă

 

Cum se prepară sarmalee de post 

Cepele se curăță, se spală și se taie mărut, la fel și ardeiul gras și morcovul. Orezul se spală și se pune timp de 1-2 minute în ulei încins. Mai apoi, se adaugă legumele, sare și piper după gust. Întreaga compoziție se lasă la fiert timp de 10 minute.

Varza murată se spală cu apă rece și se lasă la scurs.

Citește și: Cel mai mare oier a pus preţul corect la carnea de miel. Comparație cu carnea de porc de la o măcelărie celebră

Compoziția de legume se amestecă bine până devine omogenă și se pune câte o lingură în fiecare foaie de varză și se rulează.

Sarmalele rezultate se pun într-o oală unsă cu ulei si pe fundul căreia ați asezat și câteva foi de varză. Desupra se pune varză tocată. Peste sarmale puneți și sucul de roșii și bulionul dizolvat în apă caldută. Peste varza tocată de deasupra sarmalelor puneti si crenguțele de cimbru și foile de dafin și băgați oala cu sarmale la fiert la foc mic timp de aproximativ o oră, apoi puteti pune la cuptor pentru inca jumatate de oră.

Pot fi servite calde cu mămăligă și ardei. Pofta buna!