Singurul aliment pe care ar trebui să îl mănânci seara pentru a slăbi și a dormi mai bine. Toate gospodinele îl au în frigider!

Banalul ou s-ar putea să îți schimbe viața dacă hotărăști să îl adaugi pe lista scurtă pentru masa de seară. Acest aliment care se găsește aproape în toate frigiderele românilor, favorizează relaxarea și oferă un somn și o odihnă de mai bună calitate.

23 sept. 2021, 09:03
Singurul aliment pe care ar trebui să îl mănânci seara pentru a slăbi și a dormi mai bine. Toate gospodinele îl au în frigider!

Singurul aliment pe care ar trebui să îl mănânci seara. Acest aliment este un bun aliat pentru cei care doresc să piardă în greutate câteva kilograme, într-un timp foarte scurt.

Singurul aliment pe care ar trebui să îl mănânci seara pentru a slăbi și a dormi mai bine. Toate gospodinele îl au în frigider!

După ora 18:00, nu este recomandat să mâncați mese prea mari și sățioase deoarece metabolismul începe să încetinească. Potrivit experților, idealul este să pregătiți o cină ușoară.

„Am constatat că consumul de puține proteine ​​noaptea înainte de culcare, aproximativ 6 grame, care este echivalentul unui ou, menține nivelul zahărului din sânge stabil. în cea mai mare parte a nopții.

Ouăle sunt o mâncare bună pentru slăbi deoarece are un raport bun dintre proteine ​​și grăsimi sănătoase. De asemenea, sunt foarte sătul. Un studiu efectuat pe femei supraponderale a arătat că acest consum de ouă a crescut sentimentul de plenitudine și a determinat participanții să mănânce mai puțin în următoarele 36 de ore. „, explică medicul. Aceasta înseamnă că este capabilă să regleze glucoza pe care o avem în organism și hormonul stresului.

O cină cu ou este întotdeauna un succes pentru a slăbi și a te odihni. Pentru al însoți, alte alimente indicate pentru noapte sunt legumele, peștele la grătar sau supele.

Oul este bogat în proteine, dar are și o mare cantitate de minerale, vitamine (A, B1, B2), albumine și metionină, un aminoacid foarte benefic pentru ficat. Potrivit specialiștilor, un ou consumat la micul dejun ajută puterea de concentrare și stimulează creativitatea.

Oul fiert poate fi moale, tare sau mediu, în funcție de timpul în care este gătit. Este posibil să fi observat că, atunci când decojești un ou fiert, gălbenușul acestuia nu este galben, așa cum te așteptai, ci verzui. Ei bine, acesta este rezultatul reacţiei dintre sulful existent în albuş şi fierul din gălbenuş. Reacția aceasta apare atunci când oul este gătit prea mult.

Astfel, pentru ca un ou să fie fiert moale, trebuie lăsat 3 minute. Gălbenușul oului este un lichid gros, iar albușul este în cea mai mare parte solid, cu unele zone moi în apropiere de centru.

Dacă vrei ca oul să fie fiert mediu, lăsați-l 12 minute. Acum, gălbenușul este ferm, dar nu uscat, iar gălbenușul nu este nici umed, dar nici uscat.

Pentru un ou fiert tare, aveți nevoie de 15 minute. Gălbenușul nu este deloc umed, iar albușul este ferm peste tot, fără a avea consistenţă de cauciuc.

Citește și: Iată alimente pe care trebuie să le consumi în sezonul rece pentru a avea o imunitate de fier! Anunţul făcut de Mihaela Bilic