Suc de roşii de la Staţiunea de Cercetare Buzău, vedeta toamnei. Oamenii au făcut liste de aşteptare şi cumpăra cu bidoanele la aşa preţ!

Pregătit după extragerea semințelor din tomatele cultivate de cercetătorii buzoieni și vândut cu doar 4 lei/litru, sucul de roșii este „vedeta” momentului la Stațiunea de Cercetare Buzău, iar numărul clienților este atât de mare încât se fac liste de așteptare.

31 aug. 2023, 23:38

Sute de locuitori din Buzău au venit la Stațiunea de Cercetare pentru a cumpăra suc de roșii gata preparat. Gospodinele s-au așezat la coadă încă de la primele ore ale dimineții. Un litru costă doar patru lei iar cererile sunt atât de mari încât s-au creat chiar și liste de așteptare.

Suc de roșii. Rețeta simplă și delicioasă pentru care nu ai nevoie de conservanți

La Stațiunea de Cercetare din Buzău este forfotă mare în fiecare dimineață. Gospodinele care au auzit de sucul de roșii care se vinde aici au venit în număr mare și s-au pus la coadă încă de la primele ore ale dimineții.

„Reclama printre gospodine este foarte pozitiva si vreau sa incerc”, spune o femeie care s-a înscris pe lista de așteptare. Atât gustul foarte bun, cât și prețul avantajos al produsului îi determină pe cei care l-au încercat măcar o dată să-l recumpere în fiecare an. Până acum 400 de clienți s-au înscris pe listele de așteptare pentru suc de roșii, unii cumpărători lăsându-și comanda pe când roșiile nici nu erau coapte.

Sucul de roșii este cel mai căutat preparat al momentului iar unii clienți l-au comandat anul acesta pe vremea când tomatele nici nu erau coapte. Pentru că cererea este atât de mare iar producția mult mai mică față de anul trecut, reprezentanții au pus la dispoziție liste de așteptare.

Directorul unității de cercetare spune că s-au primit comenzi inclusiv din județele vecine, Brăila, Prahova. Totuși, anul acesta cercetătorii estimează că vor avea la vânzare o cantitate mai mică de suc de roșii pentru că seceta atmosferică a diminuat producția de roșii.
Sos de roșii cu mere, mai gustos și sănătos decât ketchupul din comerț. Rețeta ideală pentru iarnă, pe care să o pregătești chiar de acum
„Anul acesta estimăm circa 50.000 de litri de suc de roșii, anul trecut am avut 70.000 de litri. Am început deja să producem suc de roșii, iar primele comenzi le-am onorat. Am vândut circa 9000 de litri de suc de roșii”, a spus, pentru sansanews.ro Vlad Constantin, director Stațiunea de Cercetare Buzău.

Un litru se suc de roşii se vinde cu 4 lei, adică același preț ca anul trecut. Cererea pentru acest produs este foarte mare. Directorul unității de cercetare spune că s-au primit comenzi inclusiv din județele vecine, Brăila, Prahova, Brașov, Galați sau chiar Călărași.

„La Brașov am livrat doar la un transport 200 de litri. Avem clienți și din Prahova, Galați, Călărași. Nici nu se vine să credem de unde vin”, a spus Vlad Constantin. Comenzile sunt preluate de reprezentanții departamentului marketing. Clienții spun cantitatea dorită, își lasă datele și sunt contactați când sucul este gata. Sucul de roșii este vândut de marți până joi.

Citește și Cea mai bună rețetă de tzatizki direct de la Gabriela Cristea. Care este trucul secret folosit de vedeta TV