Suedezii deţin secretul RENUNŢĂRII LA FUMAT. Suedia, ţara cu cei mai puţini fumători. Ce trebuie să-ţi pui SUB BUZA DE SUS FOTO

Publicat: Miercuri, 05 Iulie 2017 14:52 // Actualizat: Miercuri, 05 Iulie 2017 14:52 // Sursa: romaniatv.net

Potrivit unui studiu recent referitor la atitudinea faţă de tutun a europenilor, doar 5% din populaţia Suediei fumează zilnic.

În ultimul studiu referitor la atitudinea faţă de tutun a europenilor se prezintă procentul de fumători din 28 de ţări, informează MEDIAFAX. În partea de sus a graficului se află Bulgaria, unde 36% din populaţie fumează zilnic, iar Grecia şi Franţa sunt aproape, cu 35%, respectiv 33%. Mai departe sunt Spania (26%), Italia (24%) şi Germania (23%). În cele din urmă se află este Suedia, unde doar 5% din populaţie fumează în fiecare zi, arată Bloomberg.

Citeşte şi STOP FUMAT! Cum să ajuţi un fumator să renunţe la viciu

Cum au renunţat suedezii la fumat? Se pare că au adoptat o strategie de „reducere a riscurilor" şi au înlocuit în mare măsură ţigările cu un produs care furnizează consumatorilor atât nicotină, cât şi tutun, dar nu creşte şansele de deces din cauza fumatului. Acest produs se numeşte "snus" şi constă, practic, în pungi de tutun umed pe care utilizatorul le pune sub buza superioară.

Citeşte şi STUDIU: O treime dintre români fumează, majoritatea au între 26 şi 35 de ani, venituri mari şi locuiesc în oraş

Acest obicei datează de la începutul secolului al XVIII-lea până în timpul celui de-al doilea război mondial, când ţigările au devenit populare. Fumatul a atins punctul culminant în Suedia în 1980, ajungând la 34% din populaţie. De atunci, conştientizarea crescândă a pericolelor asociate cu fumatul a determinat o reducere constantă a ratei fumatului, aşa cum se întâmplă acum în mare parte din lumea occidentală. Spre deosebire de aceştia, însă, fumătorii suedezi au avut un mod original de a renunţa la fumat, fără să depăşească dependenţa de nicotină, ceea ce, desigur, este cea mai dificilă parte.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cum să te laşi de fumat fumator fumatori suedia Suedia
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
daca sunt in articol si in arraay daca sunt in articol si in arraay
1
EUR
4.7582
RON
14 Oct
noapte 10 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H