Suma imensă care trebuie plătită pentru a fi coleg de azil cu Irinel Columbeanu. Omul de afaceri este ţinut de milă cu pensia de 2.000 de lei

Irinel Columbeanu, fostul milionar, se află în prezent într-un azil din Ghermănești, condus de Ion Cassian.

02 feb. 2024, 19:13

În urmă cu câțiva ani, Irinel Columbeanu era considerat unul dintre cei mai cunoscuți milionari din România și era obișnuit să trăiască în lux. Totuși, din cauza unor afaceri care au eșuat, milionarul de la Izvorani a falimentat și a ajuns să trăiască dintr-o pensie mică și să locuiască la azilul condus de un prieten apropiat. Unul dintre românii care încasează nu mai puțin de 11.000 de euro de la stat, a ajuns să îl umilească public.

Irinel Columbeanu, fostul milionar, se află în prezent într-un azil din Ghermănești, condus de Ion Cassian. Desi a avut o viață cu opulență și lux, Irinel Columbeanu și-a pierdut întreaga avere și acum se confruntă cu restanțe financiare.

Directorul azilului, Ion Cassian, dezvăluie că fostul milionar mai are de plătit, însă nu într-o sumă considerabilă. Cassian menționează că aceste restanțe nu vor fi un motiv pentru a-l da afară pe Irinel din azil. Cu o pensie de doar 2.000 de lei lunar, Columbeanu se acomodează cu noua sa realitate, petrecându-și zilele într-un mediu restricționat, unde meniul este stabilit de un nutriționist și se adaptează la nevoile fiecărui pacient.

Azilul condus de Ion Cassian, situat în Ghermănești, presupune costuri de 7.000 de lei lunar pentru cei care își desfășoară viața acolo. Cu toate acestea, Cassian afirmă că nu intenționează să-l excludă pe Irinel din azil, chiar dacă acesta nu a plătit integral costurile șederii. Pentru Cassian, important este ca fostul milionar să se simtă confortabil și să aibă acces la o gamă variată de servicii și meniuri adaptate nevoilor sale de sănătate.

„Mai are restanțe, nu foarte mari, adică nu e plătit totul 100%. Dar, asta nu înseamnă că, dacă nu va reuși să plătească tot, eu îl voi da afară. Va sta la noi, cât va dori, cu pensia lui, de 2.000 de lei”, a spus Cassian.

 

Tzancă Uraganu vrea să-l însoare pe Irinel Columbeanu! Manelistul a dat START-ul castingului: „Orice femeie din țară care îndeplinește aceste mici condiții”
Chiar dacă se află într-un mediu mai restricționat, Irinel Columbeanu își permite mici plăceri atunci când iese în oraș. Cassian dezvăluie că fostul milionar își exprimă dorința de a savura sushi și croissante, iar acesta îi face plăcerea, cumpărându-i aceste delicatese. Cassian adaugă că atunci când Zina Dumitrescu era prezentă în azil, ea avea preferințe pentru prăjituri, iar meniul ei consta în cartofi prăjiți cu carne de pui.

În ciuda trecutului său strălucitor, Irinel Columbeanu a devenit subiect de discuție și umilire publică. Silviu Prigoană, alt om de afaceri, a criticat decizia lui Columbeanu de a nu fi fost suficient de prevăzător și de a-și pierde averea. Prigoană adaugă că, dacă fostul milionar ar fi adoptat o atitudine asemănătoare cu a sa, de a contribui lunar la stat, situația sa financiară ar fi fost diferită.

EXCLUSIV Cum arată la interior vila din Izvorani a lui Irinel Columbeanu, mistuită de foc în 2020. Conacul aflat în paragină încă mai păstrează articole de mobilier și de îmbrăcăminte aparținând lui Irinel, Monicăi și Irinucăi

Silviu Prigoană a ținut să precizeze că: „Ești milionar la tinerețe, dar nu știi cum te duce viața. De aceea în viață trebuie să fi prevăzător. Dacă și Columbeanu făcea ca mine, și măcar 4000-5000 de euro dădea pe lună la Stat, atunci când avea, acum nu mai ajungea pe drumuri, la mila altora, să facă chetă și să se roage de lume pentru bani. Timp de 20 de ani, eu am avut 160.000 de euro, salariu brut. Deci netul, ce luam în mână, era de 100.000 euro pe lună, iar contribuția la Stat era de 60.000 de euro lunar. Eu iau 11.000 de euro la acest moment, în mână. Banii îi aduce poștașul la ușă, nu se pun pe card. Îmi dă din ăia de 500 așa, bancnote mari! Eu mi-am asigurat bătrânețea”.

 

Irinel Columbeanu, odată milionar și figura centrală a vieții mondene, trăiește acum într-un azil, cu o pensie modestă și restanțe financiare. Umilit public de un alt om de afaceri, el reprezintă un exemplu al importanței gestionării responsabile a averii și planificării financiare, chiar și în cele mai prospere perioade ale vieții.

Reguli stricte la azilul unde stă Irinel Columbeanu. Fostul afacerist pleacă zilnic la întâlniri cu prietenii: „La noi nu e hotel, Irinel iese pe semnătura însoțitorului”

Patronul azilului din Ghermănești, Ion Cassian, a spus că, chiar dacă iese zilnic din azil, Irinel Columbeanu are de respectat o serie de reguli stricte.

De când și-a pierdut vila de la Izvorani și  a fost îngropat din cauza datoriilor, Irinel Columbeanu trăiește în azilul din Ghermănești. Tot acolo și-a petrecut și tatăl lui, Ion Columbeanu, ultimii ani ai vieții.

Citește și Mihaela Rădulescu, mai sinceră ca oricând. Vedeta a povestit cum a fost prima sa experiență intimă: „Muream de curiozitate. Am avut ghinion să încep cu un bărbat stângaci”

”Mulți zic că Irinel Columbeanu iese când vrea și pleacă atunci când vrea, însă la noi nu e ca la hotel, cum s-ar crede. La noi sunt reguli stricte, Irinel, precum ceilalți pacienți, cazați la noi, trebuie să anunțe numele persoanei care îl însoțește, indiferent că este prieten sau rudă. Să precizeze clar la ce oră pleacă și la ce oră se întoarce. Totul este pe semnătura celui care îl însoțește, este notat numele acestuia la caiet, avem evidențe stricte. Pentru că, dacă i se întâmplă ceva cuiva, dacă dă vreo mașină peste ei, nu mai este responsabilitatea noastră, ci a celor care îi însoțesc”, a declarat Ion Cassian pentru Playtech Știri.

Mulți l-au criticat pe Irinel Columbeanu că se plânge că nu are bani, în timp ce încă poartă haine de firmă. Ion Cassian i-a luat apărarea fostului afacerist.

”Da, e adevărat că Irinel are multe articole vestimentare, care costă foarte mult, dar nu sunt noi, nu sunt cumpărate recent, sunt din perioada când era milionar. Nu trebuie condamnat pentru asta. La urma-urmei, sunt achiziționate din banii lui”, a mai spus Ion Cassian, patronul azilului din Ghermănești.

Citește și Monica Tatoiu, superstiția pe care o respectă în fiecare an de Revelion. „Se pune acolo unde este esența vieții”

La azil, Irinel Columbeanu are un stil de viață sănătos. Mănâncă sănătos și face zilnic sport.

”De când este la noi, Irinel duce un stil de viață mai sănătos, cu trei mese pe zi, cu mâncare bună și sățioasă, și eu mănânc tot aici, întâi gust eu totul, după ce e gata mâncarea. La noi, toți pacienții care au o stare de sănătate mai bună, inclusiv Irinel, vin la sala de sport, exercițiile fizice le conferă un tonus bun”, a mai afirmat Ion Cassian.

EXCLUSIV Cum arată camera de la azilul din Ghermăneşti în care locuieşte Irinel Columbeanu. Fostul milionar nu a renunţat la ţinutele extravagante

Irinel Columbeanu

Fostul milionar de la Izvorani şi-a luat cu el, la azil, şi hainele, încălţămintea şi accesoriile la care a ţinut foarte mult. Nu demult, Irinel Columbeanu era o apariţie extravagantă, care ţinea prima pagină a ziarelor. Iar mutatul la azil nu l-a schimbat prea mult din acest punct de vedere. Încă iubeşte lucrurile de firmă şi, chiar dacă nu îi mai încap toate în cămăruţa de la căminul Sfântul Ioan din Ghermăneşti, cele de suflet le-a luat cu el.

România TV a pătruns, în premieră, în camera în care este cazat Irinel Columbeanu. E suficient să îţi arunci ochii în cameră ca să constaţi că unul dintre brandurile pe care irinel Columbeanu le are la suflet este Louis Vuitton: o valiză, o servietă, o pereche de adidaşi – toate purtând sigla LV. De asemenea, şifonierul este ticsit de ţinute aparţinând şi ele unor branduri celebre.

Citeste si EXCLUSIV Interviu de excepţie cu Irinel Columbeanu în prag de sărbători. Fostul milionar de la Izvorani dezvăluie cum a ajuns de la extaz la agonie: „Nu mi-am dorit notorietatea. Am făcut-o pentru a-i asigura Monicăi un nivel de viaţă foarte bun. Pentru mine n-a fost bine”

Fostul afacerist de la Izvorani recunoaşte că îi place să fie la modă şi încă poartă cu plăcere toate aceste lucruri.

Stau foarte confortabil în această cameră. Altădată eram înconjurat de oameni, mai ales de ‘oamene’. Dar nu le invit pe aici, prefer să mă duc eu la ele […]

Această pereche de adidaşi îndrăzneţi i-am încălţat prima dată la Paris. Am fost cu Monica şi cand am iesit de la hotel – stăteam la Plaza Athénée – a venit o doamnă la mine să mă felicite că port ceşti adidaşi atât de înfloraţi. 

Hainele de firmă din garderobă încă le port, mai ales dacă mă apără de frig„, spune Irinel Columbeanu în interviul acordat România TV 

Cei care doresc să-l ajute financiar pe Irinel Columbeanu o pot face prin donaţii în contul:

FUNDATIA SF. IOAN

RO58 RNCB 0588 1082 2393 0001

RNCBROBU

Irinel Columbeanu povestește despre decizia de a investi toți banii într-o fabrică de la Târgu Cărbunești care s-a dovedit a fi un eșec. Aventura cu fabrica de columbeanit a dus la pierderea averii, iar Columbeanu a fost nevoit să vândă bunuri și să se confrunte cu lichidarea afacerilor sale.
Declinul a început odată cu aventura pe care am inițiat-o eu la Târgu Cărbuneşti. Mă refer la acel material, columbeanitul. Am investit toţi banii pe care îi aveam, milioane de euro. Afacerea nu a mers, era ca şi cum aş fi încercat să împing un tren cu mâinile goale„, a mai spus Irinel Columbeanu