Trucul genial să încălzeşti repede maşina dimineaţă când este ger afară

Există mai multe metode care merită încercate ca să-ți dezaburești rapid geamurile de la mașină iarna, dar este important şi să faci repede căldură pentru a nu se aburi la loc.
Filip Stan
21 dec. 2021, 06:51
Trucul genial să încălzeşti repede maşina dimineaţă când este ger afară

Trucul genial pentru a încălzi mașina mai repede iarna. Ce trebuie să faci dimineața pentru a începe ziua fără nervi şi stres, mai ales când trebuie să duci şi copiii repede la şcoală.

Apariția frigului le dă planurile peste cap șoferilor. Aceștia se confruntă cu foarte multe provocări, așa că sunt nevoiți să recurgă la mai multe trucuri utile. Mașina poate să fie încălzită foarte ușor în diminețile în care temperaturile sunt foarte scăzute, mai ales pentru că acum s-au aflat secretele!

PROGNOZA METEO 21 decembrie. Vine gerul, vremea se răceşte până în Ajunul Crăciunului

Trebuie să apeși pe butonul de recirculare a aerului imediat după ce ai pornit mașina. Astfel, instalația ta de climatizare o să folosească doar aerul din habitaclu, fără să recurgă la cel de afară. O să observi că automobilul tău o să se încălzească mult mai repede dacă recurgi la acest truc simplu.

În momentul în care ai terminat cu încălzirea interiorului, nu uita să oprești recircularea aerului. Geamurile mașinii o să se aburească la interior dacă uiți de acest pas, astfel că o să te confrunți cu mai multe probleme decât este necesar. Rezolvă totul într-un mod cât se poate de corect!

Pornește aerul condiționat și setează căldura la maximum. Climatizarea va tura motorul un pic mai mult, așa că acesta o să se încălzească mai repede, potrivit cumsa.ro. În același timp, trebuie să pornești și sistemul de dezghețare al geamurilor.

Motivul? La multe modele de mașini, sistemul oferă aer cald înainte ca acesta să vină prin gurile de ventilație. Nu trebuie să lași aerul cald de la interior să topească gheața de pe geamuri. O să pierzi foarte mult timp dacă aștepți să se întâmple acest lucru.

O poți curăța folosind o soluție făcută în casă și pusă într-un pulverizator, pe bază de oțet și apă. Totuși, poți să recurgi și la o racletă dacă nu găsești niciun amestec făcut din ingrediente simple care să te salveze. Gata, poți să pornești la drum! Niciodată nu a fost mai ușor să încălzești mașina!

Cum să dezabureşti maşina în câteva minute. Trucul banal cu perechea de ciorapi şi alte sfaturi utile pentru vremea de afară
Cum să dezabureşti maşina în câteva minute.

1. Curăţă cu atenţie sistemul de ventilare al maşinii.

Curăţă frunzele moarte şi noroiul strâns sub capotă sau la baza ei, peste gurile de aerisire. De asemenea, foloseşte un spray de curăţare şi pentru sistemul de ventilare/climatizare, pentru a-l igieniza. Dacă ai filtru de polen, e bine să îl înlocuieşti cu regularitate, mai ales din cauza poluării masive de la noi. Un sistem de ventilare curat este de esenţă pentru dezaburirea rapidă a geamurilor.

Curăţă bine oglinzile şi activează încălzirea, dacă ai! E absolut necesar!

2. Porneşte la drum cu zece minute mai devreme

Pare ciudat, dar aceasta are legătură în primul rând cu dezaburirea şi dezgheţarea geamurilor. Câteva minute sunt de ajuns pentru a asigura o vizibilitate foarte bună din maşina ta.

Primul gest după pornirea motorului trebuie să fie acţionarea butoanelor de încălzire a lunetei şi oglinzilor retrovizoare (după caz), precum şi comutarea sistemului de ventilaţie pe dezaburire. Ai răbdare ca geamurile să fie dezaburite complet înainte de a porni la drum. Atenţie însă, nu exagera cu încălzirea maşinii: motorul se va încălzi mai bine în mers, decât dacă-l vei lăsa să meargă la ralanti.

Şi la minus 30 de grade Celsius şi cu un Porsche, tot e bine să laşi maşina să încălzească un pic habitaclul

Cum să dezabureşti maşina rapid. Sfaturi de la profesionişti
Cum să dezabureşti maşina în câteva minute. 3. Foloseşte sistemul de aer condiţionat al maşinii

Dacă ai aer condiţionat, nu ezita să laşi apoi sistemul pe Auto, căci aerul condiţionat dezabureşte mult mai rapid geamurile decât simpla ventilare a maşinii. Nu comuta apoi de pe aer condiţionat pe ventilare, căci ţi se vor aburi geamurile instantaneu.

4. Curăţă geamurile pe interior cu o soluţie specială

Este extrem de important să ai geamurile curate pe interior – praful acumulat pe ele sau reziduurile de la fumul de ţigară duc la aburirea lor rapidă. Spală geamurile pe dinăuntru cu mare atenţie, cu o soluţie specială pentru degresat geamuri, astfel încât să fie foarte curate. În acest mod, se vor dezaburi mult mai repede.

Nu eşti Superman, să vezi prin gheaţă, aşa că dă-o jos de peste tot, inclusiv de pe margini!

5. Curăţă zăpada de pe toată maşina

Mulţi au obiceiul prost de a curăţa zăpada doar de pe geamuri, dar nu şi de pe capotă sau plafon. Din acest motiv, apa rece care începe să curgă pe geamuri, sau chiar şi bucăţile de zăpadă care cad când te aştepţi mai puţin, te pot lua prin surprindere, iar pe zonele reci se depune din nou abur. Curăţă aşadar întreaga maşină de zăpadă înainte de a pleca la drum. Graba strică treaba.

6. Elimină sursele de aburi din maşină

Asta nu înseamnă să dai afară pasagerii, ci să verifici atent sub covoraşe şi chiar sub mochetă pentru a vedea dacă nu îţi intră apă în maşină. Pe lângă problemele cu rugina, apa strânsă se va încălzi şi îţi va aburi geamurile în mers. Dacă afară a nins, ai grijă să aduci cât mai puţină zăpadă în maşină – ea se va topi şi se va evapora apoi, ajungând tot pe geamuri.

Sau poţi să te dai cu maşina de-a latul, pentru a dezaburi geamurile laterale. Dar n-ai unde, n-ai unde…

7. În general, cu cât vei încălzi şi usca mai repede habitaclul maşinii, cu atât mai uşor vei vedea prin geamuri.

Fereşte-te însă de capcane: nu arunca cu apă caldă pe parbriz pentru a topi gheaţa, ci foloseşte un spray special pentru aşa ceva; nu lăsa întredeschise geamurile pe timpul nopţii, pentru că pot fi uşor forţate pentru a-ţi fura din maşină; nu acoperi maşina cu o prelată sau pături, pentru că dacă dă gerul şi acestea se lipesc de vopsea, o vei distruge; în fine, nu uita să foloseşti soluţie de spălat geamurile adecvată temperaturilor scăzute, altfel aceasta îţi va îngheţa instantaneu pe parbriz!

DailyBusiness
Cum poți rămâne fără bani în cont. O nouă metodă de înșelăciune face ravagii în România
Spynews
Cristina Scarlevschi, în lacrimi, la mormântul fiului. Imaginile dureroase făcute publice de ispita de la Insula iubirii: „Gândul la Alex vine cu...” | GALERIE FOTO
Bzi.ro
Medicul care a încercat să-l salveze pe Felix Baumgartner rupe tăcerea. „S-a prăbușit ca o rachetă”
Fanatik.ro
A dat 8 ani șpagă la ANAF! Vicepremierul Dragoș Anastasiu, dezvăluiri în premieră din dosarul de corupție în care a fost amenințat cu pușcăria
Capital.ro
Un titan al muzicii s-a stins. A fost extrem de apreciat: Ne-a oferit nu doar muzică, ci o formă de memorie colectivă sonoră
Playtech.ro
Klaus şi Carmen Iohannis profită din plin de timpul liber! Cei doi străbat săptămânal sute de kilometri pentru plăcerea lor, unde au fost surprinşi
Adevarul
Județul cu burse de nerefuzat la profesională, dar cea mai mare rată de elevi nerepartizați la liceu. „Toți vor teoretic”
wowbiz.ro
Medicul care l-a resuscitat pe Felix Baumgartner face dezvăluiri halucinante: „Am bănuit când am văzut...”. Detaliul pe care l-a observat instant când a început să-i ofere primul ajutor
Evz.ro
Ploi torențiale și vijelii după caniculă. Risc ridicat de fenomene meteo extreme
Prosport.ro
Divorțul anului în lumea bună. Milionarul și prietena Soranei Cîrstea au rupt 9 ani de căsnicie
kanald.ro
Horoscop săptămânal Thomas Rob pentru 28 iulie - 3 august 2025: Chinul se termină pentru Scorpioni! Ajung să facă pace cu trecutul lor
Cancan.ro
Medicul care a încercat să îl resusciteze pe Felix Baumgartner, iubitul Mihaelei Rădulescu, rupe tăcerea: 'Părea că nu a…
Capital.ro
România a pierdut o actriță de geniu. O admiram vrăjiți la teatru și TV: Știam că sunt urâtă, așa că am zis să fac comedie, ca Birlic!
StirileBZI
Mită recunoscută în instanță! Vicepremierul Dragoș Anastasiu în mijlocul unui scandal de proporții! A dat mită unui angajat ANAF
stirilekanald.ro
VIDEO „Era sânge de sus până jos” O femeie de 35 de ani și-a înjunghiat fostul soț din gelozie
Românii care scapă de plata CASS și după 1 august 2025. Lista celor care sunt exceptați