Trupul neînsufleţit al copilului de patru ani, ridicat de către părinţi. Familia va da în judecată clinica

Părinţii copilului ucis de la o anestezie se află la Institutul Naţional de Medicină Legală, urmând să ridice trupul neînsufleţit al micuţului. Aceştia au anunţat că vor da în judecată clinica, iar medicul care a făcut anestezia este cercetat penal şi va fi audiat de către poliţiştii din Argeş.

RomaniaTV.net
13 feb. 2020, 11:09
Trupul neînsufleţit al copilului de patru ani, ridicat de către părinţi. Familia va da în judecată clinica

Băieţelul în vârstă de patru ani a murit la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu, după ce organele au început să îi cedeze rând pe rând, până în momentul în care a intrat în stop cardio-respirator.

Citeşte şi: IMAGINI ŞOCANTE de la clinica stomatologică din Piteşti. Un părinte îşi ţine copilul în braţe, pe hol, după o anestezie

Ministrul Sănătăţii face acuzaţii grave faţă de clinica din Piteşti unde copilul de patru ani a intrat în stop cardio-respirator. Victor Costache a declarat faptul că băieţelului i-au fost administrate un cocktail de analgezice foarte puternice. Una dintre aceste substanţe a fost cea din cauza căruia a murit şi Michael Jackson. Între timp, clinică a fost închisă doar teoretic deoarece programările curgeau pe bandă rulantă, iar oamenii susţin că au încredere în medicii de acolo.

Citeşte şi: Prima declaraţie a medicului care l-a anesteziat pe copilul intrat în comă după procedură stomatologică

Iniţial, clinica a primit o amendă de 20.000 de lei de la inspectorii DSP Argeş, pentru că aceasta nu are Secţie ATI. Ulterior, aceştia au revenit seara la clinică şi au decis supendarea întregii activităţi. 

Între timp, după decesul copilului, politistii argeseni au schimbat incadrarea faptei. Anestezistul este cercetat pentru ucidere din culpă.

 

Prima declaraţie a medicului care l-a anesteziat pe copil

Medicului care l-a anesteziat pe copilul din Piteşti, intrat în comă după procedură stomatologică, susţine că tehnica pe care a folosit-o este una des întâlnită la tratamentele stomatologice pentru copii. Mai mult, el spune că dozele de anestezic sunt calculate şi injectate cu anumite aparate.