Turcan cere primarilor colaborare pentru începutul anului şcolar: „De asta depinde şi reuşita dumneavoatră politică”

Vicepremierul Raluca Turcan a participat luni, alături de Ludovic Orban, la întâlnirea desfăşurată online cu membrii Adunării Generale a Asociației Orașelor din România şi le-a cerut acestora să colaboreze pentru identificarea de soluţii pentru începerea şcolilor în condiţii de siguranţă.

RomaniaTV.net
27 iul. 2020, 15:19
Turcan cere primarilor colaborare pentru începutul anului şcolar: „De asta depinde şi reuşita dumneavoatră politică”

„Vreau să închei rugându-vă să facem front comun în perspectiva începerii anului școlar.

Guvernul lucrează pe mai multe scenarii, noi ne dorim revenirea la o viață normală și, dacă s-ar putea, condițiile epidemiologice să ne permită reluarea cursurilor față în față. Însă avem și alte scenarii, care să aducă elementele de predare online în diferite proporții.

Dacă vom apela la predarea online sau la predarea față în față, împreună cu dumneavoastră cei care investiți în infrastructura școlară, va trebui să luăm măsuri astfel încât în școli, în clase să fie condiții de distanțare pentru elevi, să încercăm să suplimentăm spațiile de predare, astfel încât să avem și partea de securitate sanitară pentru copii, și partea de calitate a serviciilor educaționale, de care se ocupă Ministerul Educației.

Eu cred că trebuie un efort comun. Și acesta este apelul nostru, inclusiv în viitoarele evaluări electorale pe care le vor avea primarii, eu cred că de modul în care ne vom solidariza cu toții pentru bunele condiții de începere a anului școlar va depinde și reușita politică și administrativă, stabilitatea administrativă a fiecăruia dintre dumneavoastră.”, a spus Raluca Turcan în încheierea şedinţei.

Citeşte şi: Cursurile din învăţământul preuniversitar şi universitar se pot desfăşura şi online, conform unui proiect de lege adoptat de Senat