Viaţa revine la normal în Wuhan! Este a 6-a zi fără cazuri de coronavirus

Este a şasea zi în care, în metropola Wuhan, nicio persoană nu s-a mai îmbolnăvit. Oficialii chinezi își îndreaptă acum atenția către refacerea unei economii în impas.

RomaniaTV.net
30 mart. 2020, 14:06
Viaţa revine la normal în Wuhan! Este a 6-a zi fără cazuri de coronavirus

Activiatea economică a fost reluată de către centrele comerciale, inclusiv de către mall-ul Wuhan International Plaza, acolo unde sunt reprezentanțe de lux precum Cartier și Louis Vuitton. Acest lucru reprezintă un moment simbolic după epidemia de coronavirus care a răpit aproximativ 3.200 de vieți. Angajații magazinelor i-au așteptat pe clienți cu mănuși și măști la gură. 

„Mall-ul Wuhan International Paza este reprezentativ. Așa că redeschiderea lui mă face să simt că orașul revine la viață”, a declarat Zhang Yu, un tânăr de 29 de ani.

Citeşte şi: Două ţări din Africa au adoptat măsura de carantină şi izolare, în contextul pandemiei de coronavirus

Duminică au fost înregistrate 31 de noi cazuri de coronavirus în China, dintre care doar unul cu transmitere locală, în scădere de la 45, cifra din ziua anterioară. În Wuhan, nicio persoană nu s-a mai infectat de aproape o săptămână, conform monitorizării autorităților chineze, potrivit Reuters. 

Numărul infecțiilor a scăzut drastic, însă economia a rămas aproape paralizată după măsurile fără precedent luate pentru a stopa răspândirea coronavirusului. Guvernul chinez împinge practic companiile să-și reia activitatea, oferind stimuli fiscali și monetari după o perioadă în care totul a fost închis, iar populația captivă în locuințe. 5.000 de antreprenori au primit împrumuturi extinse în valoare de 28 de miliarde de euro, din cele 300 de miliarde destinate relansării economiei.

Citeşte şi: Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, plasat în carantină după ce a intrat în contact cu un consilier infectat cu COVID-19

Cu toate acestea, încă există teama că un al doilea val de infecții ar putea lovi China, după reîntoarcerea studenților în țară. De altfel, oficialii au interzis duminică numeroase curse aeriene pentru o perioadă nedeterminată, după ce luase deja măsura de a interzice aproape complet accesul străinilor în țară.

Potrivit statisticilor oferite de guvernul Chinez, 81.470 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus, iar 3.304 au decedat ca urmare a complicațiilor.