Dezvăluiri INCREDIBILE din dosarul asasinării lui Virgil Săhleanu. Primele declaraţii după 9 ani de închisoare

Victor Balan, fostul director de la Tepro SA, a fost eliberat din spatele gratiilor. Dupa aproximativ noua ani de inchisoare, Victor Balan a iesit din inchisoare mult mai imbatranit si mai afectat de toate cele petrecute.

01 oct. 2014, 09:24
Dezvăluiri INCREDIBILE din dosarul asasinării lui Virgil Săhleanu. Primele declaraţii după 9 ani de închisoare

Victor Bălan vrea cu orice pret redeschiderea dosarului deoarece sustine ca este nevinovat, scrie bzi.ro. „Am ajuns la puscarie pentru o fapta pe care n-am comis-o. Exista probe indubitabile la dosar si tot rechizitoriul este fabricat de ex-procurorul Ciofu (Ioan Ciofu, procurorul care a instrumentat dosarul asasinarii lui Virgil Sahleanu – n.r.). Cine este vinovat? Fostii securisti care faceau comert cu produsele de la Tepro. Au incercat sa alunge investitorul ceh si prin procurorul Ciofu ne-a pus in carca aceasta fapta pe care n-am savarsit-o. De ce credeti dumneavoastra ca cehul Priplata (Franmtisek Priplata – actionarul majoritar al Tepro SA) a fost achitat de justitia din Cehia? Pentru ca n-a savarsit nicio fapta”, a spus Victor Balan.

Citeşte şi A stat 17 ani la PUŞCĂRIE! Ce face acum UCIGAŞUL Mihaelei Runceanu VIDEO

S-a intalnit cu calaul său…

A povestit si despre un moment extrem de fierbinte. Intalnirea cu fostul procuror Ioan Ciofu, cel care a intocmit rechizitoriul. Acesta din urma a ajuns in puscarie pentru fapte de coruptie. „M-am intalnit cu procurorul Ciofu in puscarie, dar el nu merita niciun scuipat, nu merita niciun cuvant. Nu pot sa spun ce mi-a cerut el mie, dar exista la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie un dosar care arata modul in care procurorul Ciofu a fabricat acest dosar. Am o rezolutie de la Parchetul General care priveste faptele comise de procurorul Ciofu, fals, uz de fals si determinare la marturie mincinoasa care au fost prescrise. Nu scrie ca n-ar fi fost savarsite, ci ca au fost prescrise. Am facut 10 ani de puscarie total nevinovat. S-au dus zece ani din viata mea. Fostii salariati ma considera vinovat pentru ca procurorul Ciofu a instigat tot felul de oameni care sa sustina ca eu sunt vinovat. Eu i-am cunoscut pe cei care au savarsit fapta in puscarie, la cinci luni dupa ce au savarsit fapta”, a relatat Balan.

Citeşte şi Criminalii revin la locul faptei. Poliţia a reţinut 3 ucigaşi în septembrie, în momentul când făceau cercetări

„Credeti ca acum, dupa ce am savarsit zece ani, doua luni si doua saptamani de puscarie mi-ar fi rusine sau n-as recunoaste? Da, domnule: s-a intamplat chestia asta! Da’ nu s-a intamplat! De ce nimeni nu a vrut sa citeasca cu atentie declaratiile si rechizitoriul? Nu concorda cu nimic. Spune acolo ca i-am dat adresa lui Sahleanu… Eu va arat in scris din declaratii cine a dat adresa lui Sahleanu. A dat-o fostul jurist de la Tepro, Ciubotaru Petru si cu fostul capitan, care acum este comisar la Politie, imi scapa cum il cheama acum…”, a dezvaluit fostul director.

„Nu i-am cunoscut pe acei oameni”

Victor Balan mai sustine ca in perioada in care a fost in spatele gratiilor i s-au facut mai multe nedreptati. Sustine ca ar fi trebuit eliberat inca din anul 2010. Pe fostii lui subordonati nici nu vrea sa-i vada. „Incerc sa redeschid procesul. Socotelile din targ cu alea de acasa nu concorda… O sa vad ce fac cu viata mea. O sa ma consult si cu familia si o sa vad ce pot sa fac. Ma bucur ca am iesit din puscarie. Oricare ar fi in pielea mea s-ar bucura. Mi-a luat zece ani din viata fara sa savarsesc nicio fapta. Repet: nu mi-ar fi rusine ca sa recunosc ca am savarsit vreo fapta. Nu i-am cunoscut pe acei oameni. Eu va arat probe, nu vorbe. Le am si eu acasa. In nici un caz nu vreau sa ma vad cu fostii angajati de la Tepro. Cat am fost in puscarie, am muncit in continuu”, a spus Victor Balan.

„Cat am fost in puscarie mi s-au facut doar nedreptati. Nu am fost eliberat pe baza liberarii conditionate, ci pentru limita de varsta. Sunt singurul fost puscarias din Romania care am fost eliberat cu patru ani mai tarziu decat trebuia. Pentru ca am muncit tot timpul, am castigat 530 de zile. Nici acum, Parchetul nu a fost de acord. Nu am avut in zece ani de zile nici macar o observatie din partea cadrelor”, a completat condamnatul. Nici cu familia victimei nu vrea sa aiba vreo legatura pentru ca si-ar fi achitat toate obligatiile. „Cei din familia Sahleanu nu au discutat niciodata cu mine in tot acest timp. Eu mi-am achitat toate obligatiile inca din anul 2006. Am platit inclusiv daunele morale pentru toti coinculpatii, care erau opt la numar, care se ridica la o suma suficient de mare. Acum nu am am nicio interdictie. Mi-am savarsit pedeapsa. Multumesc familiei mele ca a fost alaturi de mine”, a conchis Victor Balan.

Conform informatiilor oferite de anchetatori, pe data de 7 septembrie 2000, cei doi asasini l-au asteptat pe Sahleanu la intrarea in scara blocului de pe strada Arges, cartierul Alexandru cel Bun. Cand Sahleanu a iesit din scara, cei doi l-au atacat, lovindu-l cu pumnii, dupa care i-au aplicat sapte lovituri de cutit.