Victor Ponta reacţionează în scandalul renumărării voturilor de la locale: „Nu procurorii trebuie să decidă cine câştigă alegerile”

Victor Ponta, preşedintele Pro România, a declarat, joi, la România TV, că este nevoie de renumărarea voturilor la Sectorul 1 pentru a şti cine a câştigat alegerile şi pentru a înlătura suspiciunile de fraudă. De asemenea, fostul premier susţine că în cazul Sectorului 1 există interese mari deoarece vorbim despre cel mai mare buget din ţară. 

RomaniaTV.net
01 oct. 2020, 17:42
Victor Ponta reacţionează în scandalul renumărării voturilor de la locale: „Nu procurorii trebuie să decidă cine câştigă alegerile”

„Trebuie să fim convinşi că cei care decid cine e primar, cine e preşedintele de Consiliul Judeţean, deputat, senator, sunt cetăţenii. Dacă pentru asta e nevoie să renumărăm, haideţi să o facem. Nu doar în Bucureşti s-a întâmplat.

La Moldova Nouă un primar ales de cetăţeni de la PSD şi Pro România tocmai a pierdut alegerile prin hotărâre a BEC-ului. Dacă acolo se poate, cred că şi în sectorul 1 e cazul să se renumere ca să se ştie cine a câştigat”, a declarat Victor Ponta, în direct la România TV.

BEC anulează alegerile în Moldova Nouă. Candidatul PSD pierde mandatul de primar. Grindeanu: PSD „nu va sta cu mâinile în sân”

Liderul Pro România a amintit că „sectorul 1 este unitatea administrativ teritorială cu cu cel mai mare buget, aşa încât interesele sunt cele mai mari, pe bună dreptate”

„Dacă există o suspiciune, nu are nimeni de pierdut dacă se renumără”, a afirmat Ponta.

Victor Ponta: „Doamna Firea are o dispută cu toată lumea”

Întrebat dacă este cazul să se renumere voturile şi în cazul alegerilor pentru Primăria Capitalei, Ponta a spus că „nu pierdem nimic” dacă se va face acest lucru. De asemenea, fostul premier a negat că ar avea o dispută cu Gabriela Firea.

„Nu am nicio dispută cu doamna Firea. Doamna Firea are o dispută cu toată lumea. De când a pierdut, tot caută vinovaţi. Când pierzi o bătălie, să te uiţi în primul rând în oglindă să vezi ce ai greşit tu. Dacă dai vina pe alţii, n-ai rezoltat nimic. 

Cred că peste tot unde există suspiciuni. Nu pierdem nimic. Să ştim cine şi cu cât a câştigat”, a explicat Ponta.

Demisie din Pro România după alegerile locale. Un fost ministru şi-a anunţat plecarea din partid

Liderul Pro România a amintit că „peste două luni avem alegeri parlamentare şi miza e mult mai mare decât la locale”.

„Este exclus să decidă Parchetul în timp, într-o săptămână. Sunt împotriva introducerii procurorilor în procesul electoral. Nu procurorii trebuie să decidă cine câştigă alegerile”, a susţinut Victor Ponta.

„Dacă acum refuzăm să numărăm într-un sector, pe 6 decembrie o să strige toată lumea că s-au fraudat voturile”, a adăugat fostul premier.

Sorin Grindeanu, despre atacarea alegerilor din Capitală: „Gabriela Firea pregăteşte demersul împreună cu avocaţii”