Victor Ponta: S-au făcut pregătiri pentru alegeri, nu pentru începerea şcolii. Asta ne va costa mult

Victor Ponta acuză Guvernul Orban că interesul, resursele financiare şi administrative au fost canalizate pentru alegeri, nu pentru începerea şcolii. 

RomaniaTV.net
14 sept. 2020, 09:15
Victor Ponta: S-au făcut pregătiri pentru alegeri, nu pentru începerea şcolii. Asta ne va costa mult

Victor Ponta se bucură că a început şcoala, însă taxează Guvernul pentru modul în care a gestionat acest început de an. 

„Eu am stat cam 20 de minute, până au intrat copiii la școală, dar vreau să vă spun că ceea ce se întâmplă în centrul Bucureștiului, un pic de dezorganizare…. Vreau să vă gândiți că în restul țării condițiile din București nu există. Asta a fost principala mea critică, cred că ar fi trebuit ca Guvernul să se asigure că ceea ce există la noi există în toată țara.

Altfel avem o discriminare între copii, care nu e corectă. Învățământul public e responsabilitatea Guvernului. E o fugă de răspundere, care va duce la discrepanțe uriașe, care va duce la diferențe uriașe, ori asta nu era normal.

Până pe 7 decembrie vorbim degeaba de școală sau de sănătate, pentru că interesul Guvernului este spre alegeri. Ne va costa foarte mult în viitor”, a spus Victor Ponta la Gândul Live. 

12.423 de şcoli, elevii vor merge fizic la cursuri, în timp ce în 4.915 va fi adoptat scenariul hibrid de învăţare, iar în alte 262 de şcoli elevii vor învăţa exclusiv online. Dacă în 11 judeţe vor funcţiona scenariile verde sau galben, în Capitală nu se aplică scenariul verde, 607 unităţi de învăţământ fiind în scenariul galben, iar 29 în cel roşu. În total, 100.000 de copii ar urma să înveţe online. Conform ministrului Educaţiei, 87% dintre elevi au laptopuri şi tablete personale sau primite de la autorităţile locale, inspectoratele şcolare judeţene, şcoli.

Citeşte şi Protest cu „porci zburători” în faţa Ministerului Educaţiei