Vinete umplute cu soia, cea mai uşoară reţetă de post. E musai să o încerci

Foarte multe gospodine intră în pană de idei atunci când trebuie să gătească de post. Vă prezentăm o reţetă simplă, pe care este musai să o încerci şi tu. Este vorba despre vinete umplute cu soia.

26 nov. 2021, 11:10
Vinete umplute cu soia, cea mai uşoară reţetă de post. E musai să o încerci
Vinete umplute cu soia

Vinete umplute cu soia.Ai nevoie de doar câteva ingrediente pentru a prepara această reţetă. Se face foarte uşor şi este extrem de gustoasă. Cei dragi vor fi încântaţi după ce o vor gusta.

Vinete umplute cu soia, reţeta de post pe care e musai să o încerci. Ingrediente

Pentru prepararea acestui fel de mâncare ai nevoie de următoarele ingrediente:

O vânătă mare

100 de grame de cuburi de soia

Un ardei gras

O ceapă

O linguriţa de sos de soia

Sare

Citeşte şi Greşeala pe care românii o fac în bucătărie când prepară salata de vinete. Cum să coci perfect leguma pentru o salată pufoasă!

Vinete umplute cu soia, Mod de preparare

Pentru început, se taie vânăta în două, pe lungime, apoi cu ajutorul unei linguriţe îi vom scobi miezul. Presărăm cu sare atât miezul, cât şi vinetele ramase şi le vom lăsa să se scurgă.

Punem cuburile de soia la fiert în apă cu puţină sare. Le lasam pe foc pana cand devin moi. După ce s-au fiert, scoatem cuburile de soia intr-o sită şi le lasam la scurs.

Tocam ceapa mărunt şi o călim în două linguri de ulei, până când devine translucidă. Adaugăm ardeiul tocat şi miezul de la vinete. Adăugam o linguriţă de sos de soia, iar la final adaugăm cuburile de soia. Le mai lăsam câteva minute pe foc. Umplem vinetele cu amestecul preparat, după care le introducem la cuptor aproximativ 30 de minute. Le puteţi stropi cu putin ulei de măsline, potrivit caietuldereţete.ro. 

Vinetele sunt printre cele mai sănătoase legume. Acestea conţin fier, calciu şi alte minerale, nutrienţi esenţiali sănătăţii corpului nostru.  De asemenea, vinetele mai conţin anumiţi fitonutrienţi esenţiali care îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi hrănesc creierul.

Puţine persoane ştiu că fibrele din vinete protejează tractul digestiv, împiedicând astfel apariţia cancerului de colon.

Vinetele au, de asemenea, grijă şi de inima noastră. Un consum regulat de vinete ne scapă de cheagurile de sânge, datorită vitaminei K şi bioflavonoidelor, care întăresc vasele de sânge. Astfel este redus semnificativ riscul de infarct şi accidente vasculare cerebrale, potrivit csid.

Citeşte şi Zacuscă de vinete, cea mai bună reţetă pentru la iarnă. Aşa îţi iese delicioasă